Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Glavni cilj promene Zakona o referendumu jeste to da se predsednik Srbije na takozvani demokratski način odrekne Kosova i Metohije navodi u saopštenju Narodni pokret Srba sa KiM “Otadžbina”. 

Šta da se odriče? Pa on se odrekao, nego ne zna kako sada to da nam kaže a da nam ne kaže, da obećanje koje je nekima tamo dao a nije ispuni a da ne ispuni jer gleda kako da ga ne košta, mada je normalno da ga debelo košta, a da “ostane i opstane”.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, kaže da je predsednik, Aleksandar Vučić, predočio specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan, Metjuu Palmeru, šta su zamerke na ponašanje Prištine. Predsednikov razgovor sa Palmerom je bio prilika da se postavi pitanje šta je međunarodna zajednica uradila po pitanju sprovođenja potpisanih sporazuma.

Ala ga je izribao. Posle ovaj sve mucao na konferenciji za medije. Ja gledao. Ma jedva govorio… Na srpskom, koji mu nije maternji, doduše al’ mucao.

Srpske kompanije imaće dobru ponudu za više od pola miliona kupaca, koliko se predviđa da će posetiti Kineski međunarodni sajam izvoza EXPO u Šangaju, kaže za Tanjug predsednik PKS, Marko Čadež, i ističe da će tokom sajma jedna srpska kompanija sa kineskim partnerom potpisati ugovor o izvozu mesa vredan čak 60 miliona evra.

Jedna od ljudskih vrednosti, pa čak i političara, jeste i to da realno sagleda svetsko globalno okruženje i naše mogućnosti u njemu i da ih kao takve prikaže skromnom, malom narodu koga predstavlja što sa ovima u Šangaju nije slučaj. Šangaj ima 25 miliona stanovnika i ne da smo beznačajni kao proizvođač za taj grad, pa mi, poslednjih 7 godina, ne možemo da nahranimo, uz sebe, ni samo predstavnike tih “više od pola miliona kupaca” na završnom prijemu EXPO-a. Oni nas samo lažu da smo veliki otkad je AV-a, da nam je dobro dok je AV-a i da je njihov put tamo sa našim parama potpuno opravdan.  Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.