Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik DPK i kandidat za budućeg premijera, Kadri Veselji, reagovao je na provokativne izjave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića sinoć posle incidenta na mostu reke Ibar u Mitrovici, gde je povređen mladić srpske nacionalnosti. Veselji ocenjuje da Vučićeve izjave imaju za cilj podrivanje bezbednosti Kosova i ugrožavanje regionalne stabilnosti.

U svakoj izjavi aktuelnih političara na vlasti u regionu, malih i nebitnih, prisutno je potenciranje sekiracije za regionalnu stabilnost. Ne sekiraju se oni kao to zbog sebe, nego zato da se ne nasekiraju veliki i moćni. A ove baš briga.

Politički analitičar, Nedžmedin Spahiu smatra da će buduću Vladu Kosova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su zakazani za 6. oktobar, činiti Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova i da u toj vladi, kako je kazao, neće biti mesta za Srpsku listu, bez obzira na to koji broj mandata bude dobila na predstojećim izborima.

Kao da je to njima važno. Njima ne treba da upravljaju Kosovom. To nije njihova ambicija. Oni su napravljeni da „jašu“ Srbe i to će pokušati da rade do „kraja života“ njihovog lidera, a za to su im dovoljni poslanički mandati. I procenat srpskih glasova na izborima kao Sadam u Iraku.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), Jasna Janković rekla je danas FoNetu da su na sastanku u Ministarstvu prosvete „dobili važnu informaciju“ – da će ih uskoro na razgovor pozvati predsednica Vlade, Ana Brnabić.

Nada da će ih uskoro primiti neka Ana Brnabić nije nada. To je beznađe. Sebe stvarno ne mogu da zamislim u poziciji primljenog na sopstveno traženje kod neke takve osobe. To je tako ponižavajuće.

Izgradnja brze saobraćajnice od Kragujevca do Mrčajevaca počeće u drugoj polovini sledeće godine, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. Ministarka je dodala danas da će Vlada u saradnji sa Putevima Srbije u naredne tri godine rekonstruisati 5.000 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u zemlji.

Ali ako na vlast dodje neko drugi, pogotovo na njenu poziciju, od toga nema ništa, propala stvar.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.