Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Zdravstvenu ambulantu u Starom Gracku, po treći put nepoznate osobe su razbile i nanele materijalnu štetu. Medicinska sestra Dragana Maksimović dolazeći na posao zatekla je razbijena vrata ambulante. „Sve je bilo razbacano, ormari sa lekovima su razbijeni, po podu je bio medicinski materijal, a i novac od participacije je ukraden, ta fioka je bila otvorena. Odmah smo prijavile Kosovskoj policiji, došli su i uzeli otiske“, rekla je Maksimovićeva.

E a da su sada članica Interpola “navatali” bi počinioce za tren oka?! Ovako, predstavljeni u toj organizaciji preko UNMIK-a, nema šanse? I tako već dve decenije ništa i mrak. 

Otvaranje integrisanog graničnog prelaza između Srbije i Severne Makedonije je poseban dan ne samo u odnosima između dve države, već početak mogućeg novog razdoblja za regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu, poručila je danas premijerka Srbije, Ana Brnabić.

Sve istorijski do istorijskog događaja, sve neki posebni dani i sve neka nova razdoblja. Sve se otvara neka svetla budućnost i sve nešto što ostvaruje veliki regionalni uticaj na opšte dobro nekog “Zapadnog Balkana”. A istina je da dok svet oko nas galopira mi za njim kaskamo. Eto onomad… Pa aman, grade se autoputevi i na Kosovu i u Makedoniji i u Crnoj Gori i svuda. Jer je to normalno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da se zalaže za stvarni kompromis u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, ali da ne očekuje skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na takse na robu iz centralne Srbije i situaciju na prištinskoj političkoj sceni, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

Morao sam da proverim datum ove vesti. Bio sam siguran da je ovo već bilo pre neki dan.

Izraelski avioni izvršili su više udara na vojne položaje Hamasa u ranim jutarnjim časovima u ponedeljak u pojasu Gaze odakle su prethodno na južni Izrael lansirane tri rakete. Vojska je saopštila da su vazdušni napadi ciljali položaj komande Hamasa u severnom pojasu Gaze, prenosi AP. Kako se navodi, nije bilo izveštaja o žrtvama. Izraelski sistem protivvazdušne odbrane presreo je dve rakete ispaljene iz Gaze, ali nije saopšteno šta se dogodilo sa trećom.

Kada god pročitam ovakve vesti danima i godinama unazad uvek se zapitam šta je sa tim ljudima pa se celog života gađaju raketama i bore među sobom “za nešto”. Onda se vratim na vesti sa Kosova i bude mi jasnije.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.