Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U završnoj fazi dijaloga sa Srbijom, koja će početi u nedelju, predsednik Kosova Hašim Tači ne želi da mu se bilo ko pridruži. Iako je još pre godinu dana radio na formiranju jedinstvene Radne grupe za završnu fazu dijaloga sa Srbijom, očekuje se da predsednik Kosova Hašim Tači u nedelju otputuje sam u Brisel.

Isto tako kako je ovaj ostao sam, ostaće i ovaj naš. Samo što će ovaj njihov da pobedi a ovaj naš da izgubi. Ne zbog toga što je ovaj njihov pogodio nego zato što je ovaj naš sa kladioničarima to sve već dogovorio.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske. Aleksandar Vučić je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao im: „Ako su ovo stavovi Albanaca da ne gubimo vreme, da ne dolazim“ – i da je zamoljen da dođe.“

Ovako to izgleda. On im pripreti, oni se uplaše, sednu i razmisle pa donesu odluku: Pusti Vučića, on ‘nije normalan’ i sažvakali smo ga. A sada sve to što živi od njega može napraviti veliki problem. Ne, njima Srbima, za njih nas boli uvo, nego nama.

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj izjavio je da će do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) doći uporedo sa učlanjenjem Kosova u Ujedinjene nacije. Govoreći pred parlamentarnom komisijom za spoljne poslove, dijasporu i kapitalne investicije, Hodžaj je rekao da je on takav stav imao i 2015. godine, kada je bio ministar spoljnih poslova Kosova.

Taj mali Enver je kao ovi naši Mali. Ko je on i kakav je stav zauzeo 2015. godine nema smisla. Znam mnoge Kosovce, Kosovare ili Albance kao vrlo pametne ljude. Ovaj to nije. Otprilike to je kosovski Nebojša Stefanović.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan smatra da je mala verovatnoća da njegova stranka neće osvojiti većinu na predstojećim izborima. Ako se to i desi, Erdogan kaže da bi njegova stranka mogla da formira koaliciju sa nekom drugom partijom.

Predlažem SNS.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.