Kosovska Mitrovica: Lažna dojava o bombi u Domu zdravlja

21:55 – Hoti: Lažna dojava, deca prijavila

Pretraga je završena. Eksplozivna naprava nije pronađena. Identifikovana su deca za koju se sumnja da su počinila lažnu dojavu. Oni se trenutno nalaze u policijskoj stanici i radimo sa njima kako bismo utvrdili razloge za ovakav postupak, u najnovijoj izjavi za KoSSev rekao je Besim Hoti.

U ovim trenucima, policijske jedinice napuštaju prostorije Doma zdravlja, dok su se zaposleni upravo vratili na svoja radna mesta. Situacija je mirna.

21:19 – Kosovska Mitrovica: Dojava o navodnoj eksplozivnoj napravi u Domu zdravlja

Kosovska policija dobila je večeras dojavu o navodnoj eksplozivnoj napravi u Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici. Jedinice su na terenu i policija proverava ove navode, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira policije za region Sever, Besim Hoti.

„Radi se o anonimnoj dojavi. Pretpostavlja se, prema dosadašnjim informacijama, da se radi o detetu. Policija je izašla na teren i još uvek proveravamo ove navode. Takođe, proveravamo i to odakle je poziv stigao,“ objasnio je on.

Hoti je podcrtao i da je obaveza policije da proveri ovakve slučajeve čak i kada se pretpostavlja da se radi o lažnoj dojavi.

U ovim trenucima na terenu su policijske jedinice sa psom tragačom, karabinjeri i najmanje jedno vozilo EULEX-a. Vatrogasne jedinice su pre desetak minuta otišle. Oko dvorišta Doma zdravlja postavljena je žuta traka, a radnici, odnosno deo zaposlenih Doma zdravlja se takođe nalaze van objekta. U dvorištu Doma zdravlja nalaze se policajci. Situacija je mirna.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.