Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ramuš Haradinaj objavio kasno sinoć  da je stigao iz Haga u Prištinu i da će nastaviti sa aktivnostima u vladi.

Nije ovo prvi put da se zapanjim ostavkama. Nekim koje kao u užoj Srbiji, posle ne budu prihvaćene, pa se nastavi kao da ništa nije bilo, ili se najave pa se ni ne podnesu jer veliki šef objasni da taj koji je napravio grešku, ili zloupotrebu, odlično radi svoj posao, kao Neca, ili se prikupi peticija da se vrati, kao Vulin, ali je ovaj kosovski napredak vrh. Podneseš ostavku kao da si je podneo a radiš i živiš kao da nisi.

Kosovski ministar spoljnih poslova i zamenik premijera Bedžet Pacoli trebalo bi da preuzme dužnost kosovskog premijera u skladu sa zakonom, piše „Klan Kosova“. Prema kosovskom ustavu, kosovska vlada se nije raspala, jer je parlament još aktivan… Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj izjavio je danas da posle ostavke premijera institucija u Prištini Ramuša Haradinaja, bez saglasnosti političkih partija, parlament neće moći da se raspustiti, što bi, takođe, onemogućilo raspisivanje vanrednih izbora. On je za prištinsku televiziju K7 rekao i da predsednik Hašim Tači nema pravo da raspusti skupštinu bez saglasnosti političkih stranaka u parlamentu.

Neka vrate Martija Ahtisarija da im razjasni šta da rade i šta je mislio kada je plan za ustav pisao, inače će da se zaglave.

Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas nadležne organe da preispitaju tvrdnje Krika u vezi sa kolima i stanom koje koristi brat Siniše Malog i ocenila da se Krik ne rukovodi profesionalnim novinarskim standardima već da rade na nivou tabloida jer, kako kaže, proganjaju članove porodica funkcionera.

Ovako nešto smešno samo ona ume da iskaže. Od nadležnih organa traži da ispitaju tvrdnje za koje odmah tvrdi da su tabloidne i u neskladu sa profesionalnim novinarskim standardima, a taj rad novinara etiketira progonom.

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izjavio je danas, povodom napada na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da oni nemaju veze sa politikom, kao i da je takvo ponašanje ispod svake moralne norme.

Da li jedan odvratan tvit i još odvratnije isčitavanje istog i euforične reakcije na njega u svim režimskim medijima može da skrene pažnju javnosti i prekrije velom tajne enormne gubitke Miloradove Elektroprivrede i put u njenu prodaju.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.