Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

???

Je li neko nešto čuo o humanitarnoj katastrofi na severu Kosova? Šta to bi sa hit Plazmom i hit Kravicom? Gde se izgubi Radoš i udruženje privrednika sa Severa? Šta radi Robin Hud i ako nešto radi što to nije radio u ona dva dana? Ako mu je to tada “šerif kosovski” branio zašto mu sada ne brani?… Pa zato što je sve to bilo vrlo, vrlo glupo i populistički pokvareno.

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je da su se „tamni oblaci nadvili nad dijalogom Beograda i Prištine nakon što je Kosovo uvelo takse na srpsku robu“.Merkel je naglasila da Nemačka ima veliki interes za evropsku integraciju „Srbije i Kosova“, da se na tom putu napreduje, ali, kako je podvukla, za to je potrebno obnoviti dijalog Beograda i Prištine, piše Tanjug.

Tamni oblaci su se Angela nadvili ne nad dijalogom, nego nad Srbijom sa sve Kosovom. Nisu problem takse i kako obnoviti dijalog već ko da ga obnovi i ko da ga vodi. Problem su vlasti na obe strane koje su u rat uvele narod pre 20 godina, a za koje pogrešno smatrate da će nas iz njega, silom vladanja koju ste im dopustili, izvesti onako kako im vi naredite. Nikada neće jer bez rata, sukoba ili konflikta odlaze i oni.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da su pozicije Kosova u dijalogu za normalizaciju odnosa sa Srbijom oslabili dosadašnje rukovodstvo i partijski lideri. Prema njegovom mišljenju, Srbija čini sve da oslabi Kosovo, dok i lokalni kosovski lideri to isto čine sa svoje strane.

Te tako, on je svojima najbolji, a nama sugeriše da je to isto Vučić nama jer čini sve da oslabi Kosovo. A nama to milo pa se obradujemo što je njima kao loše, a Vučića još više volimo… A i ta njegova konkurencija isto pogrešno radi protiv Kosova. Sve u svemu šta sada njegovima preostaje? Pa da ga glasaju. A šta nama preostaje? Pa da glasamo Vučića… Ček, ček…E, to već neće proći.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.