Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

U severnom Leposaviću privatne trgovinske radnje i ugostitelji ne rade. Nisu otvorene radnje sa prehrambenom robom, dućani i kiosci. Dnevne novine koje su stigle jutros na sever Kosova besplatno su podeljene građanima. U znak solidarnosti sa privatnicima koji drže objekte sa osnovnim životnim namirnicama, ali i robu široke potrošnje, ne rade ni ugostiteljski objekti, ali ni apoteke. Ne rade piljare ni ulični prodavci u centru grada.

Centar izgleda kao posle novogodišnje noći ili nedeljom u rano jutro ili posle nekog pomora. Nemaš kome ni dobar dan da kažeš. Institucije su tu i kao rade ali se zaposleni kriju i ne vide se. Ne znaju zbog čega. Samo poneki špijun proviri iza ćoška da proveri da se možda neko nije drznuo da otvori trgovinu. Jad, beda, čemer, očaj i tuga.

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović ističe da je zatvaranje prodavnica na severu Kosova i Metohije apel upozorenja međunarodnoj zajednici. Veljko Odalović je rekao da je zatvaranje svih radnji na severu Kosova protest koji treba da pokaže široj javnosti da Srbi neće ćutati.

Oni koji razgovaraju bombama i koji kao veliki i moćni ne haju za siromaštvo i glad u svetu, uopšte nisu osetljivi na ovakve apele i uopšte neće razumeti da je razgraničenje rešenje jer je Sever Kosova nešto drugo, jer i nije, iako je silom iz Beograda nateran da gladuje da to pokaže. Ovo će na kraju biti samo za unutrašnju upotrebu da bi se pokazala sva brižnost Vučićeve vlasti koja je sve samo ne iskrena.

Dve godine rada Vlade Srbije u ovom sazivu, biće zasigurno u istoriji opisivane kao važna prelomna tačka, u kojoj je Srbija, “nakon godina političkih i ekonomskih poraza pod DOS-ovskim vlastima“, a onda i mukotrpnog oporavljanja i stabilizacije države u narednom periodu, počela da se snažno uspravlja i poprima obrise dobro uređene i moderne zemlje koja ide napred, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Da, te godine će biti zapamćene kao “do Vučića i LGBT premijerke i posle njih”. I samo to. Ostalo se moramo potruditi da što pre zaboravimo. Svo to ludilo, laži po ceo dan o svemu, kreveljenje i foliranje na svim medijima i … propast Srbije.

Lideri Evropske unije nastavili su pregovore o budućim nosiocima najvažnijih funkcija u Uniji. Posle neprospavane noći i skoro 14 sati pregovora, „šanse za postizanje sporazuma su male“, rekao je neimenovani evropski zvaničnik.

Baš čudno koliko se ljudi trude da se dograbe pozicija na kojima će izgarati a sve u cilju da svim evropskim narodima i svakom čoveku Evrope pojedinačno, bude bolje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.

Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.