Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Povodom Vidovdana i obeleževanja 630. godišnjice Kosovskog boja, u porti manastira Gračanica služena je sveta arhijerejska liturgija. Zvona sa zadužbine kralja Milutina oglasila su početak svete arhijerejske liturgije koju je, pred brojnim vernicima, služio mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije, uz sasluženje vladika i sveštenstva SPC. Simbolika današnjeg praznika je sabornost u vidovdanskom zavetu, podsetio je vladika Teodosije. Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Gračanici nije prisustvovao niko od predstavnika Vlade Srbije.

I to je simbolika. Ona koja ukazuje na izdaju, prodaju i predaju od strane Aleksandra Vučića i njegove bratije i satrapa, kosovske verske i kulturne baštine sa sve nama.

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Ðurić, stigao je danas u Zubin Potok, iako su mu vlasti u Prištini ukinule dozvolu za posetu, sastao se sa gradonačelnicima četiri opštine sa severa i obratio se okupljenim građanima.

Svi prisutni su imali po zastavu. Malu ili veliku, svejedno. Baš me interesuje ko te zastave šije. Ako se hiljade zastava menjaju nekoliko puta godišnje, uz sve saobraćajnice, preko ulica, iznad trgova, ispred institucija, plus za ovakve manifestacije, mora da je to mnogo bogat čovek. Ili je proizvođač već onaj isti jedan, najbogatiji potpredsednik.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je tužbu koju je zbog ugrožavanja bezbednosti protiv predsednika Republike, Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, podnela direktorka Evropskog pokreta Srba sa Kosova, Rada Trajković.

Trebalo bi da se napravi spisak svih koji su to “Prvo osnovno tužilaštvo” u Beogradu i zabraniti im da se bave poslovima u pravosuđu, čak i kao advokati, onda kada dođe sloboda.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.