Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, rekao je da je u toku „završna faza plana zvanog takse“, čiji je cilj izazivanje sukoba sa Srbima i državom Srbijom. Cilj je, prema Drecunovom mišljenju, da se „stvori takva situacija na severu Kosova koja bi bila neizdrživa za srpski narod, koja bi definitivno ugrozila njegov fizički opstanak i koja bi naterala Srbiju da pomogne svom narodu, kao što to i do sada čini, a da onda Albanci isprovociraju sukobe sa državom Srbijom i sa srpskim narodom na severu Kosova“.

Kada bi ovo neko mogao da zapamti, jednom bi trebao da ga prozove za izazivanje sukoba kroz verbalni delikt. Ali ko da se bavi sa tom …, ni sa čim.

Na panel diskusiji „Uloga tranzicione pravde u pomirenju kao neophodan preduslov za mir, suživot i toleranciju” koju je organizovao „Aktiv“ čula su se mišljenja predstavnika civilnog društva i medija o prevazilaženju prošosti, ali i odgovornosti političkih elita za događaje koji i dalje stvaraju jaz između Srba i Albanaca na Kosovu.

Ako ne znaš šta hoćeš da kažeš najbolje kaži nešto što niko ne razume i što nema smisla.

Kosovska policija privela je Albanca osumnjičenog da je pretio Srpkinji iz Janjeva, navodi se u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju policije. Kako se navodi u saopštenju, Srpkinja iz Janjeva, u sredu, neposredno pre ponoći, prijavila je da joj je više nepoznatih osoba pretilo. Povodom ovog slučaja, patrolna jedinica Kosovske policije privela je osumnjičenog kosovskog Albanca.

A gde su oni drugi?

Predsednik beogradskog odbora Dveri, Jugoslav Kiprijanović, izjavio je da je podneo krivičnu prijavu protiv vozača predsednika Srpske radikalne stranke i poslanika Vojislava Šešelja, Stojka Stojanovića, zbog incidenta ispred Skupštine Srbije, koji se desio pre sednice o Kosovu, kada ga je Stojanović napao bejzbol palicom. On je naveo da se čitav incident desio tako što je Šešelj naredio svom vozaču da krene da gazi poslanike Dveri i to, kako je dodao, u prisustvu pripadnika MUP-a, BIA-e i Kobri.

Da, ali to nisu bili pripadnici MUP-a, BIA-e i Kobri. To su bili pripadnici SNS MUP-a, SNS BIA-e i SNS Kobri.

Radnici kineske kompanije „Si-Si-Si-Si“ uspeli su da spoje obale Save i Kolubare mostom dugim skoro dva kilometra koji je inače jedan od najbitnijih objekata na početku Koridora 11. Objekat je važan jer se njegovim završetkom stvaraju uslovi da se u potpunosti spoji auto-put Beograd–Preljina, čiji se završetak očekuje ove godine.

Ala su se nasmejali oni koji grade mostove dužine preko 100 kilometara u svojoj zemlji. Ne ovi koji nama grade, nego oni koji tamo grade.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.