Gazeta Express: MSP se pokajao, Đuriću zabranjen ulazak na Kosovo

Srđan Vulović sa Markom Đurićem prilikom posete direktora Kancelarije za KiM jezeru Gazivode 2015, ilustracija/FOTO: RTV Mir
Srđan Vulović sa Markom Đurićem prilikom posete direktora Kancelarije za KiM jezeru Gazivode 2015, ilustracija/FOTO: RTV Mir

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Za sutra je na Severu planirana poseta srpskih zvaničnika u jeku onoga što se naziva humanitarna kriza iako je kao razlog posete naveden obilazak Univerziteta u Mitrovici. Međutim, izvori iz Ministarstva spoljnih poslova navode da je planirana poseta direktora takozvane Kancelarije za Kosovo srpske vlade, Marka Đurića i srpskog ministra obrazovanja, Mladena Šarčevića, otkazana, javlja Gazeta Express.

Izvor Gazete Express iz Ministarstva spoljnih poslova je otkrio da je poseta Đurića i Šarčevića otkazana jer je dozvola za posetu izdata juče, ukinuta.

„Odlučeno je da otkažemo sledeću posetu koju su zakazala dva srpska zvaničnika“, rekao je izvor.

Gazeta Express juče je objavila vest da će dva srpska zvaničnika u petak posetiti Kosovo i da su dobili dozvolu od vlasti.

„Marko Đurić i Mladen Šarčević dobili su dozvolu. Obojica će ostati jedan dan na Kosovu u okviru rutinske posete Univerzitetu u Mitrovici“, rekao je savetnik ministra Jetljir Ziberaj.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.