Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Zamenik premijera Kosova i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljne poslove Federiki Mogerini, izražavajući zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti. Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Apsolutno sam protiv onoga što vlasti iz Beograda čine na administrativnim prelazima protiv članova SLS-a (o njima ću drugom prilikom), ali bih voleo da čujem koje je to mere spreman da preduzme Bedžet da ih zaštiti. Osim što je napisao da je spreman.

U Skupštini Srbije danas je održana posebna sednica na čijem dnevnom redu je bio izveštaj o Kosovu i Metohiji koji je poslanicima predstavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Danas se u režimskim medijima Srbije i među zubima onih koji bespogovorno slede vođu desila pozitivna promena. Prestali su da govore o sudbonosnom zasedanju i iznošenju famoznih ideja, rešenja kosovskog pitanja, koje ne postoje i priznali da će to biti samo izveštaj o onome što svi znamo. Nema smisla prisustvovati sednici a nema ni gledati je.

Dokle god ijedna žena trpi bilo kakav vid nasilja, ekonomsko, fizičko ili psihičko, ne možemo biti zadovoljni onim što smo postigli, ali moramo biti brži i efikasniji, izjavila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović na konferenciji za medije pre početka sastanka o primeni Konvencije o eliminisanju svih oblika diskriminacije žena.

Kada jedno društvo moralno posrne, kao ovo naše sada, mogu o slučajevima koji su posledica toga posrnuća da govore i pišu sociolozi, psiholozi i psihijatri, može da se formiraju kakva god koordinaciona tela i imenuju predsednice istih ali ga sigurno neće rešiti. Za rešenje je potrebno odstraniti trulež koji se širi u državi a smrdi od glave.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.