Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsednik Kosova, Hašim Tači, izjavio je po povratku iz Berlina da bi dijalog sa Srbijom trebalo da se nastavi bezuslovno, a da su takse prava odluka i da treba da ostanu na snazi, objavila je RTK. Uvođenje takse je bila ispravna odluka i trebalo bi da ostane na snazi, a ako Srbija bude agresivna, moramo ići dalje.

Sve je glupo i sve je prevara u toj odluci o taksama. I nikako nije prava i nije kako treba, ali tako bezvezna bar pokazuje doslednost koju naš pregovarač nema i zbog čega ponovo i ponovo čini ustupke jer je uhvaćen da se sa njim tako može i da sa njim jedino tako treba.

Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, ocenio je danas besmislenom i smešnom izjavu predsedavajućeg Veća ministara BiH, Denisa Zvizdića, da će promenom granica u rešavanju problema Kosova biti otvorena Pandorina kutija. “Što se čačkate. Vi na nas možete da udarate koliko hoćete, a samo je važno da to ne važi za vas“, rekao je Dačić.

Reče Ivica i ode da namešta traku na vencu Dimitriju Tucoviću, ostavljajući za sobom i Dejton što ga njegov SPS uredi nikakvog, i rat na Kosovu što nam priredi, i administrativne linije što stvori umesto pokrajinskih da se u granicu pretvaraju, i bivstvujući na vlasti uvek kada je bilo potrebno drugima da se stvar sa nezavisnim Kosovom dovede do kraja i da danas razni Denisi mogu da se izigravaju sa nama… A da Ivica nakeljen i šeretski izigrava patriotu.

Američki predsednik, Donald Tramp, upozorio je Kubu da će joj uvesti nove sankcije ako kubanski vojnici odmah ne obustave, kako kaže, vojne operacije u Venecueli. „Ako kubanska vojska i milicija odmah ne obustave vojne i druge operacije… Kubi će biti uveden potpuni embargo, zajedno s najjačim sankcijama“, napisao je Tramp na Tviteru.

Kada bi raketni arsenal mogao da pokrene Tviterom ovaj bi ih gađao garant.

Danas se navršavaju 24 godine od operacije hrvatske vojske i policije „Bljesak“, posle koje je upravu nad Zapadnom Slavonijom preuzela Hrvatska. U toj akciji, prema podacima Dokumentaciono informacionog centra Veritas, poginule su i nestale 283 osobe, uglavnom srpske nacionalnosti. Najviše su stradala dva sela sa pretežno srpskim stanovništvom, Medari sa 22 žrtve i Paklenica sa 20 žrtava.

Pitam se gde su oni koji su to naredili. I oni koji su naređenja izvršili. Da li trunu u paklu ili uživaju u blagodetima “zasluga”? Da li pričaju pokoljenjima i hvale se ili se kaju i ćute? Sve jedno, čudni su to stvorovi. I konačno, pitam se zašto ih Stvoritelj svega stvara.

U poslednjih sedam dana poginulo je čak 20 ljudi na putevima u Srbiji. Zamenik načelnika Uprave Saobraćajne policije, Boban Milinković, rekao je da je za četiri dana 1.370 vozača isključeno iz saobraćaja.

Ne bi me čudilo da se ujutru kod Sarape pojavi Stefanović da objasni kako je u prošloj vlasti i onoj pre nje nedeljno ginulo više… Kao perači prozora u Americi.

Savez samostalnih sindikata Srbije i Udruženi granski sindikati nezavisnost održali su danas tradicionalni prvomajski protest i upozorili na loš položaj radnika i situaciju u kojoj oni moraju da preživljavaju, a ne da žive. Protest kod Doma Sindikata na Trgu Nikole Pašića počeo je uz zvuke radničke pesme Internacionale, a učesnici nose brojne sindikalne zastave i parole. Skup je organizovan pod parolom „Veće plate za ostanak i opstanak“

Ove i jedne i druge i treće sindikate, jednom kada budemo formirali državu, sve treba raspustiti a predsednike prevarante, iluzioniste i manipulatore iz koristoljublja, sve treba pohapsiti i privesti pravdi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.