Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovska policija saopštila je danas da je u Zvečanu ukradeno jedno vozilo. U saopštenju Kosovska policija navodi da je Srbin prijavio krađu vozila.

Baš mi ne može biti jasno kako se u policijskim izveštajima vodi računa o tome da li je vozilo ukradeno Srbinu ili ne (Srbinu). Ali to na svakako blesav način ukazuje da nismo u pravu kada pričamo kako nas ne uvažavaju na Kosovu.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković izjavila je FoNet-u da još nije dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice. „Rekli su da to ne može na Veliki petak, ali mi se u međuvremenu niko nije javio“, izjavila je Trajković.

Jer na Veliki petak i za Uskrs ekstremisti ne rade pa nema potrebe.

Vlada Nemačke objavila je zaključke sa samita lidera Zapadnog Balkana u Berlinu, u kojima se navodi da su učesnici „naglasili značaj konačnog, pravno obavezujućeg sporazuma o potpunoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine za stabilnost u regionu“. „Takav sporazum je od centralnog značaja za put Srbije i Kosova u Evropu. Saglasni su da takav sporazum mora biti kako sveobuhvatan, tako i politički održiv i doprinositi stabilnosti u regionu“, navodi se u zaključcima objavljenim na sajtu vlade.

Zaključci su nema šta… Odnosno nema ništa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Berlinu da je tokom jučerašnjih razgovora kada je delegacija Prištine govorila da „nema nove Republike Srpske ili Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima“ upitao da li su to sami smislili ili im je neko pomogao u tome.

Jel’ to onaj što se, kako samo sam kaže, najodgovornije i na najbolji mogući način borio za interese Srbije i naroda srpskog?

U Centralnoj izbornoj komisiji obavljeno je žrebanje političkih stranaka za predstojeće lokalne izbore u četiri opštine na severu koji će se održati 19. maja. Žrebom je odlučeno da Srpska lista na glasačkom listiću bude pod brojem 62, Samoopredeljenje pod brojem 60 a Demokratska partija pod brojem 61.

I ko sada može da kaže da na ovim izborima nema političkog pluralizma i da su izbori nedemokratski kada imamo jednu stranku unapred određenu da pobedi i dve da prave gužvu, a to je ipak tri… Samo privid, ali tri.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.