Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovski predsednik Hašim Tači raspisao je vanredne izbore za predsednike opština u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu. Odluku o učešću na izborima donećemo posle konsultacija sa predsednikom Srbije, kaže za RTS potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Neki veznik ili neki zarez bi možda neupućenog čitaoca doveli u zabludu da postoji i mogućnost neučestvovanja. Bolje je ovako jer je jasno. Na izbore po svaku cenu. Sama samcita, jedna i jedina Srpska profitabilna lista.

Dan nakon što je predsednik Kosova, Hašim Tači, doneo iznenadnu odluku o raspisivanju izbora za gradonačelnika u opštinama na Severu Kosova, stiže i zvanična reakcija Srbije.U izjavi za medije u Mostaru, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje da će odluku o učešću na tim izborima doneti „stvarni srpski politički predstavnici“, ali i da je siguran da će oni „želeti da čuju i naše mišljenje“.

Kako li mu samo ne dosadi. Pazi “stvarni srpski politički predstavnici”. I to se čak u Mostaru seti da postoje neki stvarni i neki nestvarni. Kakvo zlo.

Načelnici okruga sa prostora južne pokrajine preneli su zabrinutost Srba sa Kosova i Metohije, zbog očiglednih nastojanja Prištine da se potpuno zanemari politička volja srpskog naroda u pokrajini i ponište sva njegova kolektivna prava. Posebnu zabrinutost načelnici okruga izrazili su zbog sve češćih pojedinačnih napada na Srbe i njihovu imovinu.

Posebna zabrinutost je posebna, ali je izgleda njima dosadna, jer je gotovo svakodnevna. Zato je smenjivanje i razrešavanje sa lepih pozicija poslednjih dana izašlo u prvi plan. Zbog zanemarivanja volje srpskog naroda. To sa ogromnim platama i privilegijama nema nikakve veze… Osim direktne.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Mostaru da ne propušta nijedan sajam privrede u tom gradu, jer želi da vidi srpske proizvode na svakom mestu. Vučić je ukazao da je trgovinska razmena sa BiH 2015. godine bila milijardu evra, prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, i da se ove godine očekuje da bude dve milijarde evra.

Ove će godine sigurno biti veća. Ni mi ni oni ne izvozimo na Kosovo pa ćemo mi njima oni nama, i tako to.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.