Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Portparolka EU Maja Kocijančič je ponovila da EU smatra da bi trebalo suspendovati taksu od 100 odsto koju su vlasti u Prištini uvele na robu iz Srbije i BiH. Kao što je rečeno, EU zajedno sa SAD i drugim državama poziva Vladu Kosova da odmah obustavi taksu kako bi se omogućio nastavak dijaloga.

Moram da budem pošten i da priznam da navijam za one koji neće da ukinu te takse u raspravi o njima. Jer ako ukinu takse i ovaj naš nastavi pregovore, to nam je tek kraj.

Premijer Kosova Ramuša Haradinaj poručuje da, ako Srbija želi da ponovo uđe na kosovsko tržište, to može, ali nakon priznanja.

Kao što naš narod kaže “Svaka roba nađe svog kupca”. A pošto si to ti i tvoji monopolisti preko Makedonije, priznanje može da ti da samo onaj sa kojim ste to dogovarali, a on uskoro odlazi. E tek sada ste džabe krečili.

Na Beogradskom sajmu automobila, Asocijacija automobilskih novinara, za automobil godine izabrala je „pežo 508“. Najavljene su i subvencije za kupovinu ekoloških, električnih i hibridnih automobila. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović na Sajmu je najavila subvencije Vlade za kupovinu ekoloških, električnih i hibridnih automobila i razvoj infrastrukture za njihovo uvođenje.

„Ono što mogu sigurno da obećam, to je da ćemo razmišljati i da već radimo na tome i verujem da ćemo sa vama raditi na temi subvencija, dakle podsticaja kada govorimo o kupovini hibridnih i električnih automobila, da ćemo raditi sve što je moguće, da infrastruktura u tom smislu bude onakva kakva je u svim delovima Evrope“, izjavila je Zorana Mihajlović.

Kome električni, ekološki i hibridni automobili? Kome subvencije za njihovu kupovinu? Kome podsticaj? Je li to ista zemlja u kojoj ja živim? Onaj ko je ovako bahat i drzak, posle 13.04.2019. treba da se vozi… Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.
Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.