Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Danas je na Jarinju održana konferencija za medije #1od5milona. Simbolično u minut do 12 tridesetak građana okupilo se u neposrednoj blizini administrativnog, odnosno, integrisanog graničnog prelaza, kako se ovi punktovi nazivaju prema sporazumu iz Brisela neometajući funkcionisanje saobraćaja. Ovog puta pridružilo im se nekoliko građana Raške. Konferencija je počela minutom ćutanja za sve nastradale u NATO agresiji.

Konferenciji za novinare je prisustvovalo više ljudi nego na njegovoj u zgradi Predsedništva. Ono onda kada je prestravljen posle sedeo za šahovskom tablom sa prvopotčinjenim mu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da više neće biti dozvoljeno nasilje na protestima i istakao da i ako se desi trajaće „toliko kratko da će svi dobro razumeti poruku države“. On je istakao da su nove provokacije Prištine ozbiljan problem i da su poslednjom akcijom na severu KiM hteli da „testiraju“ Srbe i vide ko je i na koji način spreman da im se suprotstavi.

Nažalost, na suprotstavljanje iz druge rečenice su spremni samo oni koje proziva za nasilje iz prve. Ovo ostalo se uljuljkalo i uživa u trenutnom, nezasluženom, ličnom blagostanju koje im je obezbedio samo njihov predsednik i izdaji koju sprovode a koju im je isti sredio i pri tome ih ubedio da je to najbolje za njih.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić najavio je da bi na današnoj sednici Glavnog odbora SDS trebalo da bude doneta odluka o formiranju unije stranaka čiji su članovi i čelnici nekada bili deo Demokratske stranke.

Pošteno, ove sada potpuno ne mogu da smislim, ali iskreno, ni ti se nisi baš proslavio kada si vlast imao. Ova vlast jeste tragedija narodna i jedino je takva mogla da prekrije velom zaborava mnoge tvoje gluposti pre nje.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija neće postati članica NATO pakta „makar bila poslednja zemlja u Evropi koja to nije“.

Pored predvojničke obuke važan cilj petnaestodnevnog boravka van domašaja mu je bio i da stekne legitimitet za davanje izjava ovakvog tipa, tj. o vojnim pitanjima. Malo li je za 15 dana? A kada sada navali, neće se od njegovih izjava živeti. On je tamo išao iz hira i smišljeno ali će sada, pokušaće, svi ostali iz moranja i na silu. Za mnoge će to biti prilika da ih prevaspitaju i dovedu u red. Pogotovu za protivnike režima.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.