Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljivić

Prištinske vlasti su aktivirale akciju „Čelični prsten“, koja podrazumeva blokadu putnih pravaca, kao i kontrolu vozila i lica. Policija se nalazi na svim alternativnim prelazima, preneli su pojedini beogradski mediji. Telegraf.rs portal navodi da se akcija dovodi u vezu čak i sa tajnim spiskovima „viđenijih Srba“, protiv kojih se pripremaju optužnice. Alo.rs takođe prenosi da izvori bliski kosovskoj policiji navode i da postoje naznake da će sprovesti hapšenje srpskih funkcionera sa Kosova.

Ako će hapsiti njima bliske funkcionere Srpske liste to onda nije neka šteta a pomenutima je korist jer će dobiti samo nanogice, ali neće ovi njih. Hapsiće ozbiljne, odgovorne i poštene ljude. One koji su branili i odbranili Kosovsku Mitrovicu, od kojih su neke ubili.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbio da odgovara na pitanja novinara, rekavši samo da nema promena njegovog stava kada je reč o ukidanju taksi, uoči sastanka sa delegacijom američkih investitora, javio je Kljan Kosova. Inače, tokom dana, kako je najavljeno, Haradinaj će se sastati sa dva glavna savetnika za spoljnu politiku nemačke kancelarke Angele Merkel, Metjuom Lautenbergom i Jan Hekerom.

Da nisi pobio 30 svedoka svojih zločina nad Srbima na Kosovu, da nisi činio ratne zločine nad nama i manjinama tokom 1999, da nisi učesnik u organizovanom kriminalu ja bih voleo da budeš umesto ovog našeg jer bar imaš stav.

Predsednik Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ocenio je danas da Prištini nije stalo do razgovora sa Beogradom, već da želi da izazove eskalaciju sukoba na Kosovu i Metohiji koji bi, kako je naveo, mogli da prerastu u rat.

Bože, da li neko može ovog čoveka u uvek drugoj garderobi da svrsta uz sebe? Kada je taj lik išta rekao, da li neko zna? Ne mislim pametno, nego išta.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je da je Priština usvajanjem platforme o dijalogu čitavu situaciju dodatno zakomplikovala, te da je samo produbljena neizvesnost južno i severno od Ibra. Jevtić kaže da je situacija na KiM i dalje neizvesna i da Priština ne čini ništa da se smire tenzije i nastavi dijalog.

A čekaj. A šta ti radiš tamo? To je tvoja vlada i tvoja Priština. Ako ti kao potpredsednik nemaš uticaja, zna se koji potpredsednik ima. Neka ga pošalje da pregovora onaj što ga ne poznaje.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.