Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Iako je prethodno najavljeno da će Gana preispitati svoju odluku o priznanju Kosova, kosovski predsednik, Hašim Tači, primio je ove nedelje akreditivno pismo ambasadorke Gane za Kosovo, Selme Frences Mensel, u kojem se navodi da je Gana bila motiv za slobodu afričkog naroda, a danas je država sa najvećim privrednim potencijalom.

P.S. Što i vama želimo.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ponovio je danas uverenje da bi suštinska i najveća moguća autonomija u okviru Ustava Srbije i rezolucije 1244 SB UN bilo najbolje rešenje za Kosovo i Metohiju koje bi, kako kaže, garantovalo mir i ekonomsku budućnost i Srbima i Albancima. Ministar kaže da veruje u novu generaciju Albanaca koja shvata i vidi da od proglašenja lažne države Kosovo nemaju ništa, već da je to centar trgovine narkoticima ali i ljudskim organima kao i to da u toj državi najbolje žive kriminalci koji žele da vode tu tzv. državu.

Svaki put me iznova iznenadi i zapanji. Kako li se samo seti autonomije za centar trgovine narkoticima i ljudskim organima i to, gde bi u okviru rezolucije 1244 i Ustava Srbije bilo najbolje i Srbima i Albancima pod vlašću kriminalaca.

Direktor NSZ Zoran Martinović je istakao da je trećina nezaposlenih nekvalifikovana ili ima niske kvalifikacije, jer je pored formalnog obrazovanja neophodno poznavanje stranih jezika ali i posedovanje informaciono-komunikacionih veština. U skladu sa tim, Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje širom Srbije obuke za one sa niskim kvalifikacijama. Ovih dana biće raspisan javni poziv, a uključiće se do 1.500 osoba.

E baš malo… Znači, nekvalifikovane i one sa niskom kvalifikacijom pravo na strane jezike i sticanje informaciono-komunikacionih veština. Pa pravo u EU.

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je na marginama juče završenog samita G7 da su se predstavnici zemalja EU složili da još nisu ispunjeni uslovi da se Rusija vrati u tu grupu, iz koje je 2014. godine izbačena nakon pripajanja Krima.

A kada, to nije rekla. Verovatno kada vrati Krim.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.