Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Dvojica državljana Srbije proterani su sa Kosova jer nisu dokazali legalan ulazak, saopštila je danas Kosovska policija. U izveštaju se navodi da je kontrola izvršena juče u Leposaviću, a da dvojica državljana Srbije po zakonu za strance nisu dokazali legalan ulazak na Kosovo. Jednom licu zabranjen je ulazak na Kosovo na 3 meseca, a drugom na godinu dana.

Naravno da smatram da je ovo proterivanje čist idiotizam i da su pripadnici Kosovske policije koji državljane Srbije na Kosovu smatraju strancima i umišljaju da takvi moraju dokazivati legalnost ulaska na KiM čisti idioti, ali sam potpuno zbunjen kako su osmislili zabranu ulaska na Kosovo jednom od njih na tri meseca a drugom na godinu dana. To je tek enigma i na to, jedino misle da imaju odgovor, pomenuti KPS idioti.

Sin ubijenog lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića izjavio je da cela porodica Ivanović učestvuje u protestima „Jedan od pet miliona“. Dodao je da ne zna da li će uvek biti u prilici da ide na proteste baš u Mitrovici, ali će nastaviti da u njima učestvuje. On je potvrdio da su sveće koje su učesnici protesta u subotu uveče zapalili ispred sedišta SDP-a, na mestu na kome je njegov otac ubijen, posle nekog vremena nestale, izvučene su iz zemlje pre nego što su dogorele.

Nikola, veruj mi da su sada sve sveće numerisane i da se uz spisak koji ih prati sa imenima povezanim sa brojevima onih koji su ih te večeri palili za Olivera na stolu DB-a ili BIA-e. Jednom kada te dve režimske organizacije budemo oslobodili, moći ćemo da vidimo te “dokaze” i uverimo se ko je u ovom ludom vremenu ipak bio čovek.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbacio je mogućnost pregovora o statusu rudarskog kombinata „Trepča“ u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu. Ramuš Haradinaj je, povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančič da pitanje statusa „Trepče“ treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine, na Fejsbuku napisao da je takav stav „neprihvatljiv“, jer „krši suverenitet države Kosovo“.

Trepča je bila i deo rimskog carstva i otomanske imperije i engleska i nemačka pa su svi otišli jer su na silu i dolazili… Trepča je i albanska i srpska… Zato je 80 odsto prema 20 odsto čista Ramuševa glupost, kao jedna od mnogih. Belo Brdo, Crnac, Flotacija Leposavić,… su srpski jer tamo žive i rade Srbi. Stari Trg, Flotacija ST, Cinkara, Fafos, Akumulatori, Procesna oprema… su albanski jer tamo žive i treba da rade Albanci. Neka proradi i topionica pa da bude DOBRA i za jedne i za druge. Između ostalog i zbog toga niti podela niti razgraničenje nemaju smisla.

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro osudio je kao „suludu ideju“ izjavu američkog predsednika Donalda Trampa o eventualnom slanju vojnika u Venecuelu. Govoriti o ratu u 21. veku je suludo.

Ima tu nekoliko suludih ideja… I ta njegova i te tvoje da narod zbog tebe strada i tvog protivnika Huana Guaida da ginu za njega… A da se vas trojica niste malo naduvali, a?Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.