Italijanski karabinjeri uručili pomoć KBC Gračanica

Italijanski karabinjeri
Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Kliničko-bolničkom centru Priština sa sedištem u Gračanici italijanski karabinijeri uručili su danas pomoć u vidu lekova i medicinskog materijala. „U atmosferi otežane gotovo nemoguće nabavke“ medicinske opreme, lekova i adekvatnog sanitetskog materijala pomoć bolnici u Gračanici je veoma značajna, ističu nadležni.

Pomoć je ispred donatora uručio pukovnik Kolonelo Ruđerio Kapodivento, koji je tom prilikom istakao da pomažući KBC-u, karabinijeri pomažu svim stanovnicima opštine Gračanica.

„Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pomognemo ovom narodu a odluku o pomoći doneli smo u dogovoru sa gradonačelnikom. Ovo je za mene prva donacija Gračanici ali se nadamo da ćemo ponovo organizovati slične akcije,“ kazao je pukovnik Kolonelo.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se u svoje ime lično i u ime svih meštana italijanskim karabinijerima na pomoći, ističući da je ona veoma značajna.

„Ovo je samo nastavak aktivne saradnje karabinijera i našeg stanovništva. Oni su pre dve godine spasili život jednog dečaka – Dimitrija, jer su obezbedili prevoz helikopterom od Gračanice do Beograda. Ova pomoć dolazi u pravo vreme jer svi znate da se suočavamo sa otežanom situacijom kada je u pitanju i snabdevanje bolnice zbog uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije,“ kazao je Popović.

Direktor KBC-a Priština sa sedištem u Gračanici profesor Bratislav Lazić kaže da je pomoć rezultat dogovora saradnje KBC-a i opštine Gračanica.

„Dostavljeni su nam uglavnom medicinski preparati, sanitetski materijal i lekovi koji nam u suštini, u ovom trenutku nedostaju i čije su zalihe pri kraju. Ovo će nam pomoći da pouzdano u nekom narednom periodu nastavimo sa radom. Drago mi je da postoje ljudi koji pozitivno razmišljaju o svima nama, pogotovu u ovoj veoma teškoj situaciji koja se nametnula u poslednjih par meseci. Uvek smo za ovakvu vrstu saradnje,“ naglasio je prof Lazić.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.