Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Srbija je u potpunosti posvećena rešavanju ubistva Olivera Ivanovića, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ističe da je srpska strana u istrazi tog slučaja odmakla dalje od Prištine. Srbija je veoma zainteresovana da se razreši ubistvo Ivanovića i da porodica ubijenog političara, ali i cela Srbija, imaju pravo na istinu i pravdu, izjavio je Đurić.

Nepristojno je danas komentarisati čak i ovakve izjave. Danas je dan za postideti se zbog nepravde koja je tom čoveku učinjena… Ko to ume.

Nije poznato koliko će trajati saslušanje Samija Ljuštakua, s ozbirom na to da je njegov ratni kolega Rustem Mustafa saslušavan dva dana po gotovo devet sati. Remi je nakon dvodnevnog saslušanja rekao da je tom prilikom tretiran kao „osumnjičeni svedok“. I bivši komandant OVK, Rustem Mustafa, izjavio je nakon ispitivanja u Kancelariji specijalnog tužioca u Hagu, da je bio ispitivan „kao osumnjičeni svedok“.

Ako su uspeli da uvedu novi pravni termin “osumnjičeni svedok” da li je moguće da posle presude u zatvor smeste “osuđenog svedoka”?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da predsednik Rusije Vladimir Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo, ali da će podrška Srbiji biti evidentna. „Rusko rukovodstvo od samog početka, a redovno ih obaveštavamo, apsolutno podržava poziciju Srbije. Dakle, neće biti spektakularnih ideja, ali jedna podrška Srbiji biće evidentna,“ rekao je Dačić.

Ćuti, dobro je ako je tako. Mislim, to što rusko rukovodstvo podržava poziciju Srbije. Strašno bi bilo da podržava poziciju trenutne vlasti u Srbiji oko istog pitanja.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.