Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministarstvo pravde Srbije upravo je prosledilo Prištini opsežan izveštaj i odgovarajuće zapisnike sa saslušanja lica u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. To je izjavila ministarka pravde Nela Kuburović. Ona je na TV Pink rekla da je to urađeno na osnovu poslednjeg zahteva iz Prištine da se saslušaju određena lica u vezi sa istragom o ubistvu lidera kosovske Građanske inicijative SDP.

Siguran sam da tamo (u izveštaju) nema ničega čega bi trebalo da bude. Poligraf može da se prođe ili zaobiđe ali subota 12.01.2019. neće moći.

Kosovske institucije ušle su u 2019. godinu sa budžetskom blokadom, s obzirom na to da sa prihodima iz 2018. pokrivaju samo plate.

Razlika između budžetske blokade na Kosovu i u Americi je u tome što se u Americi blokiraju samo plate, a na Kosovu samo one ne.

Advokatska komora Kosova stupila je danas u generalni štrajk pošto nije ispunjen njen zahtev za ukidanje odluke Sudskog saveta Kosova kojom se svim sudovima na teritoriji Kosova naređuje da advokatima ne dozvole pristup sudovima bez poziva ili bez dozvole sudija. Advokati ocenjuju da je ta odluka neprihvatljiva i da predstavlja „gaženje osnovnih principa pristupa pravdi“.

Kao da sudije i članovi sudskih saveta nemaju pauze za doručak, kućne adrese ili restorane u kojima uveče odsedaju.

Predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić, danas je u Banjaluci uručen Orden Republike Srpske na lenti.

Kada je neko nesposoban da dobije orden kao Milunka Savić ili lentu kao Sanja Lovčević onda joj dodeljuju orden na lenti da bude važnija i od jedne i od druge.

Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjapkov rekao je da Rusija upozorava „usijane glave“ u SAD na opasne posledice vojnog scenarija u Venecueli. „Sa zabrinutošću gledam na pokušaje SAD da konsoliduju antičaveski pokret (protiv Venecuele) od država Latinske Amerike. Prema njegovim rečima, pokušaj upotrebe vojne sile bio bi katastrofalan razvoj. „Upozoravamo usijane glave u Vašingtonu da odustanu od takvih pokušaja,“ rekao je Rjapkov.

’Alo prijatelju, mi smo malo dole pa malo levo, gde ćeš preko okeana? Pa valjda smo vam mi najpreči. Nećete valjda sada da nam kažete “Dali smo vam taj neki orden predsedniku, a sada, marš!”Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.