Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

To što SAD traži da Srbija prizna samoproglašenu državu Kosovo i da otvori put ka njegovom članstvu u UN, Drecun kaže da nije ništa novo, ali dodaje da to Srbija nikada neće učiniti, jer bi to otvorilo vrata za stvaranje Velike Albanije, te da to ne bi ništa rešilo, već samo generisalo krizu na ovim područjima.

Znači oni se bore za njihove više ciljeve, a mi branimo naše više ciljeve. Na nesreću po obe strane, u toj borbi ih vode ovakvi kao Drecun, pa će na kraju, izvesno, obe da budu poražene.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, Zorana Mihajlović, otvorila je danas Prvu srpsku konferenciju o javno-privatnom partnerstvu posvećenu izazovima u oblasti infrastrukture i pitanjima kako inovacije u realizaciji projekata, nabavci i tehnologiji mogu pomoći u rešavanju tih izazova.

Kako su nam te 1992. pa nadalje lepo u tranziciju, bez objašnjenja, ugurali javno-privatno partnerstvo, kao model da moralno politički podobni – to što smo svi stvarali – preliju sebi u džepove. Kada su se za desetak godina napunili kapitala, nadalje do danas neoliberalni model usavršavaju u stečajni i dalje i dalje… Sada kada su sve pare kod njih, mogu do mile volje da otvaraju ovakve konferencije sebi u čast i slavu.

Srpska radikalna stranka podržala je danas zahteve malinara za većom otkupnom cenom roda, ali i ocenila da rešenje neće biti moguće ako država ne bude odustala od, kako je rečeno, pogubne jednostrane primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i ako ne uvede carine na proizvode iz Evropske unije.

Kakav bezobrazluk i tipičan radikalski spin! Cena malina nema veze sa SSP-om, nego sa monopolistima koji pod okriljem države upravljaju sa proizvođačima i hladnjačarima i tržištem i izvozom u korist sopstvenog enormnog finansijskog interesa.

Tržište određuje cenu maline i država nema ništa s tim, izjavio je danas u Žablju ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, reagujući na poruke malinara iz Prijepolja i Belog Polja da je otkupna cena od 60 do 85 dinara neprihvatljiva.

Na primer, ovaj mi je baš sumnjiv.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.