Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji i izrazio bojazan da našom južnom pokrajinom upravljaju ljudi koji su gotovo van bilo kakve kontrole i spremni na sve.

Je li to ovi iz Beograda i ovi naši sa specijalnim majicama?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč.

E sada nam je lakše. Važno je da on zna. Posle će on i nama da kaže. Ali posle.

Tehničke grupe započele su postupke za otvaranje carinskog terminala Kosova u luci Drač, saopšteno je iz Carine. Kako se navodi, u okviru saradnje Vlade Kosova i Albanije, generalni direktor carine Bahri Beriša i njegovi saradnici sastali su se sa generalnim direktorom carine Albanije Beljinda Ikonomijem. Otvaranje kancelarije će olakšati trgovinu, kretanje robe, kao i putnika, ali i smanjiti troškove preduzeća i pomoći razvoj ekonomije, saopšteno je iz Carine. Carinske procedure u luci Drač počeće 1. januara 2019.

I sada, koga briga da li je to u korist ili na štetu običnog smrtnika, bilo da je Albanac, Srbin, Rom ili ko god drugo? Žuta patka, žuti prsluci i sve žuto su naša budućnost. Takvu, uspostavljenu globalnu nepravdu u celom svetu može ispraviti samo On.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić primio je danas u Palati Srbija 150 mališana sa KiM-a i poručio im da grade svoju budućnost u južnoj pokrajini računajući na pomoć Srbije koja će, kaže, uvek biti solidarna sa srpskim narodom na KiM. Đurić je poželeo dobrodošlicu deci sa KiM i upoznao ih sa istorijatom Novog Beograda i Palate Srbija.

Posle ih je odveo na prijem kod gradonačelnika Novog Beograda Aleksandra Šapića… Šalim se!Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.