Koha: „Rikalo se nezakonito osvetio zbog supruge“

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

„Činjenice“ koje je izlistao ministar poljoprivrede, Nenad Rikalo, kao razloge da otpusti Eljhamija Hajdarija sa mesta šefa su nepostojeće – čoveka koji je prethodno odbio da nezakonito prenese preko 80.000 evra na ime jednog biznisa sa sedištem  Prizrenu, a koji je bio vezan za posao Biljane Rikalo, supruge ovog srpskog ministra.

Nezavisni nadzorni odbor se bavio ovim predmetom i ukinuo odluku Rikala, piše danas Koha Ditore.

Veće je prošle sedmice donelo odluku, a Koha je do kopije došla u ponedeljak.

„Žalba A broj 286/2018 odobrena je kao osnovana, koju je podneo podnosilac žalbe Eljhami Hajdari,“ navodi se u prvoj tački odluke, koja je objavljena 10. jula.

„Ukinuti Odluku broj KM/132/18 i broj protokola 1863 od 10.05.2018 izdatu od strane ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.“

Trećom tačkom se ministar Rikalo obavezuje da u roku od 15 dana vrati Hajdarija na radno mesto, odnosno poziciju izvršnog direktora Agencije za razvoj poljoprivrede, priznajući mu sva prava i obaveze koje su mu 2016. određene kada je postavljen na tu poziciju.

Opširnije u štampanom izdanju lista Koha ditore.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.