Koha: Kosovsko ministarstvo kulture, omladine i sporta opremiće sportsku halu u ZP-u izgrađenu sredstvima Srbije

FOTO: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Ministarstvo kulture, omladine i sporta (MKOS) saopštilo je u petak da je sa opštinom Zubin Potok potpisalo memorandum o opremanju sportske hale u ovoj opštini na severu.

Vrednost memoranduma je 100 hiljada evra, a potpisali su ga ministarka Vljora Dumoši (Vlora Dumoshi) i predsednik opštine Zubin Potok, Srđan Vulović.

Sportska hala u ovom gradu sagrađena je sredstvima Vlade Republike Srbije.

Prema izveštavanju agencije Tanjug na dan kada je položen kamen temeljac 2006. godine za ovu sportsku halu, bilo je predviđeno da bude završena do kraja 2007., i da će izgradnja koštati 730.000 evra.

U ovoj hali treniraju srpski klubovi koji odbijaju da učestvuju u kosovskom sportskom sistemu. Klubovi iz ovog grada i drugih većinski srpskih sredina, učestvuju u takmičenjima koja organizuje Srbija, a koja su na Kosovu ilegalna.

„U okviru podrške opštinama na Kosovu, Ministarstvo kulture, omladine i sporta danas je potpisalo memorandum sa opštinom Zubin Potok, za finansijsku podršku projekta ‘Obezbeđivanje opreme za Arenu u Sportskom centru u Zubinom Potoku’, u iznosu od 100 hiljada evra. Memorandum su potpisali ministarka Vljora Dumoši i gradonačelnik Stevan Vulović”, navodi se u saopštenju.

Međutim, u saopštenju je pogrešno napisano ime gradonačelnika opštine Zubin Potok, Stevan Vulović je ranije bio gradonačelnik, a sada je to Srđan Vulović, koji se može videti na fotografiji sa ministrkom Dumoši.

Prema najavi, MKOS ima obavezu da ulaže u sve opštine na Kosovu.

„Ministarstvo ima obavezu da ulaže u sve opštine na Kosovu i tretira sve jednako. Za mene kao ministarku, sve opštine su jednake, svi su građani Kosova i podržaću sve opštine bez izuzetka. Ovaj projekat, ali i druge projekte koji su planirani za sledeću godinu, kao MKOS mi smo spremni i pomoći ćemo opštini Zubin Potok”, rekla je Dumoši.

Prema saopštenju MKOS-a, gradonačelnik Zubinog Potoka, Vulović, zahvalio se ministarki na toploj dobrodošlici i podršci.

(Vulović ) je rekao da su podrška ministarstva i spremnost ministarke da pomogne Zubinom Potoku iznenađujuće i dobrodošle.

„Takva pomoć je potrebna zajednici u Zubinom Potoku”, rekao je Vulović.

Takođe je saopšteno da je postignut dogovor da u narednim danima ministarka Dumoši poseti opštinu Zubin Potok.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.