Koha: Javni tužilac naručio „vijagru“ na Fejsbuku


Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran, jučerašnje izdanje)

Različiti nalozi za online kupovinu postali su česta pojava na društvenim mrežama.

Ovu opciju koriste čak i zvaničnici.

E. A. javni tužilac, pre nekoliko nedelja ostvario je neobičnu narudžbinu, prenosi KTV.

Sa svog Fejsbuk naloga naručio je proizvod za seksualnu stimulaciju koji je, kako je planirao, trebalo da mu bude dostavljen na njegovom radnom mestu – u Osnovnom tužilaštvu u Gnjilanu.

Ekipa KTV-a pokušala je da stupi u kontakt sa dotičnim tužiocem, koji nije odgovarao na telefonske pozive.

U međuvremenu, iz Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu nisu želeli da komentarišu.

S druge strane, način na koji je tužilac naručio proizvod iz Kosovskog instituta za pravdu vide kao neprihvatljiv.

Kako se navodi iz ovog instituta, sada je na Osnovnom tužilaštvu da preduzme disclipinske mere prema E. A.

Disciplinske mere koje mogu biti preduzete protiv dotičnog tužioca, prema zakonu o tužilačkom veću su ukor, ukor sa naredbom da se preduzmu korektivne mere, privremeno smanjenje plate, smenjivanje sa funkcije ili predlog za razrešenje javnog tužioca.

Insajderi: Dotični tužilac negirao je ove navode, rekavši da je reč o lažnom Fejsbuk nalogu

18:39 – Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu saopštilo je da su nepoznate osobe zloupotrebile Fejsbuk profil tužioca E. A, kako bi naručile proizvode za potenciju i planirali su da to pošalju na adresu Ademijevog radnog mesta – Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu.

“ Obaveštavamo vas da su nepoznate osobe zloupotrebile profil dotičnog tužioca, uspeli su da pristupe njegovom ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk i kontaktirali jednu stranicu za onlajn kupovinu, tužilac je nakon što su mediji objavili, shvatio da je neko zloupotrebio njegov profil“, saopštilo je danas tužilaštvo.

Tužilaštvo je takođe objavilo da je odmah pokrenulo istragu o tom slučaju.

„Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, radi na rasvetljavanju ovog slučaja, odmah je preduzelo istražne radnje, ovlastivši policiju – sektor za istraživanje sajber kriminala u Prištini da započne prikupljanje dokaza kako bi otkrili osobe koje su zloupotrebile profil državnog tužioca, a u vezi sa krivičnim delom povreda tajnosti pisma i računarskih baza podataka, kako bi se narušio njegov lični integritet “, dalje piše u  saopštenjuOsnovnog tužilaštva u Gnjilanu.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.