Ko su žrtve zemljotresa u Albaniji: Cele porodice, baka sa unukom, dva brata…

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Desetine snova presečeno je sredinom ove nedelje nakon zemljotresa u Draču i Tumanu. Kako su pronađena tela, otkrivene su i priče o ljudima koji su izgubili život.

Neke porodice u oba ova mesta izgubile su svoje članove.

U Draču je poginula cela porodica Reci. Eduardo ima 54 godine, supruga Dolora 49, a deca su 21-godišnji Klaus i Kristi koja ima 25.

Ćerka je bila bliska sinu premijera – Gregori Rami, koji je svoje saučešće objavio i na internetu.

Još ozbiljnija bila je priča o tridesetogodišnjoj slikarki iz Drača, Dieni Karanđaj (Diena Karanxhaj).

Prvo je pronađeno telo njene osmogodišnje ćerke Esiele Karanđaj dok je Diena odvežena u bolnicu, gde je umrla nekoliko sati kasnije. Sledećeg dana, ostaci Dieine majke, 59-godišnje Rozete Mećja (Rozeta Meçja), takođe su izvađeni iz ruševina njenog stana.

U Draču, u kvartu zvanom „bivša Keneta“, najmanje osam članova porodice Lala umrlo je kada se zgrada u kojoj su živeli srušila.

U Tumanu je porodica Cara izgubila 6 članova. Njihovom rođaku saučešće je uputio premijer Rama.

Jedini član uže porodice Cara, Albert, otputovao je u Italiju da se oporavi.

Tri člana porodice Ćupi (Çupi) iz Tumana takođe su izgubili živote, Hajredini 67, Lutfija 59 i Keli 35. Preživeo je samo 31-godišnji Mikoli.

Još jedan mladić koji je izgubio život u Tumanu, Kristian Preći (Kristian Preçi), ima tragičnu istoriju, pošto je izašao iz zatvora samo nekoliko dana pre, gde je, kako se izveštava, bio nepravedno zatvoren pet meseci.

I porodicu sa Kosova potresao je zemljotres u Albaniji nakon što su dva sina, Isa i Šemsedin, 32 i 29 godina, umrli u Draču, gde su otišli ​​na posao.

Ukupan broj žrtava zemljotresa u Albaniji dostigao je 50. Preko 700 ljudi je povređeno.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.