Književna manifestacija „Grigorije Božović“ i ove godine na Kosovu i Metohiji

Grigorije Bozovic
FOTO: Galerija Akvarijus

Književna manifestacija „Grigorije Božović“, u organizaciji Književnog društva Kosova i Metohije, održaće se 24. i 25. jula u Zvečanu, Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici.

U sredu 24. jula od 19 časova, u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku biće održano književno veče, kom će pored pisaca iz Srbije, prisustvovati i pisci iz Austrije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Književna nagrada „Grigorije Božović“ će tradicionalno biti dodeljena u manastiru Devina voda 25. jula u 10 časova. Laureat je profesor Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici dr Dragomir Kostić.

Tom prilikom biće dodeljena i nagrada „Velika gramata“ koja će ove godine pripasti beogradskim književnicima, akademiku Adamu Puslojiću i Branislavu Veljkoviću.

U čast dobitnika nastupi će Crkveni hor „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovice.

Književni program posvećen dobitnicima nagrada „Grigorije Božović“ i „Velika gramata“ održaće se u četvrtak 25. jula u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 19 časova.

Ulaz za sve programe je slobodan.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.