Ključevi tamnice

FOTO: Branislav Krstić (lična arhiva)

LIČNI STAV: Branislav Krstić

Da li ste znali da na severu Kosova žive amebe, ne žive građani?

Ljudi se ovde podjednako plaše od vlasti u Srbiji i vlasti na Kosovu. Tu je i samozvana Srpska lista koja je formirana sa ciljem da uguši svaki otpor slobodarskih Srba i pripremi ih za prihvatanje potpune nezavisnosti Kosova.

Zato i nemamo institucije, zato i nemamo slobodne ljude. Tako je, jer se većina plaši od razbojničkog režima u Beogradu.

Sa druge strane, policijski režim Aljbina Kurtija tretira Srbe kao čuvar u zatvoru, a građani su svi robijaši. Kurtija interesuje samo teritorija ali ne i narod koji tu živi.

Na Kosovu ne postoji podela na levicu i desnicu. Ovde je većina stranaka etno-nacionalistička, sa levičarskim tipom ekonomije i populističkom demagogijom. Neki bi u EU ali pod njihovim uslovima i to kao samozvane socijal-demokrate. Ma kako da ne!

Ja još nisam čuo da je neki kosovski političar spomenuo smanjivanje poreza, beskamatne kredite sa grejs periodom malim i srednjim preduzećima. Alarmantni su podaci o građanima koji napuštaju Kosovo.

Najviše odlaze Albanci, ali i Srbi i ostali.

Ostajte ovde! Nećete to čuti na Kosovu.

Ovde se od proglašenja nezavisnosti mulja socijalizam na 101 način, samo je petokraka zamenjena velikoalbanstvom.

Iz kabineta premijera Kosova, Aljbina Kurtija sve češće čujemo izraz „pošteni Srbi“. To me posebno plaši. Uvek se setim i „poštenih Albanaca“, Slobodana Miloševića. To je taj kontinuitet politike zločina i mržnje.

Najzad, šta sledi, zna li se?

Ponešto da. Vučiću će se prišivati izdaja Kosova. Tako su Srbi i Miloševića šutnuli, ne zbog zločina i ratova, već zbog poraza u tim ratovima. Memorandum kod Srba je večan!

Što se tiče Kurtija, njemu će pripasti pobeda. Ali pirova. Ostaće zapisan u istoriji Kosova kao političar koji je nešto morao da preda Srbiji ili kosovarima srpske nacionalnosti.

Eto, hvala Bogu što smo ovde svi zajedno u američkim rukama, zveckalo se i još zvecka sa svih strana, još se nismo umirili.Izražena mišljenja i stavovi predstavljaju mišljenja i stavove autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije ili donatora. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.