Kljan: Skender Hiseni koordinator kosovske delegacije za dijalog

Skender Hiseni (Skender Hyseni) biće koordinator kosovske vlade za dijalog sa Srbijom, javlja Kljan Kosova večeras, pozivajući se na svoje izvore. 

Skender Hiseni je član LDK i radi se o iskusnom političaru, koji je tokom pregovora u Beču sa zvaničnim Beogradom ranih dvehiljaditih bio portparol „Grupe jedinstva“, a od 2008 do 2010 i prvi kosovski ministar spoljnih poslova, a potom i ministar unutrašnjih poslova od 2014. do 2017.

Hoti je na konferenciji za medije ranije danas najavio da će uskoro imenovati „državnog koordinatora za dijalog i nacrt konačnog sporazuma za uzajamno priznavanje Kosova i Srbije“.

Za četvrtak je sazvan novi susret Beograda i Prištine. Posle obnove zvaničnog dijaloga prošle nedelje kada su srpski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti, nakon pripremnih odvojenih susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, potom zajedno i video konferencije sa Makronom, Angelom Merkel i zvaničnicima EU, u Briselu imali i direktan susret, sada u četvrtak se očekuju razgovori na tzv. tehničkom nivou.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.