Klinička slika obolele dece ozbiljnija nego pre

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Vest je ažurirana

Rukovoditeljka Dečje klinike KBC „Dr Dragiša Mišović“ Olivera Ostojić izjavila je danas da su deca koja su smeštena u toj bolnici dobro, a da je jedno dete na kiseoničkoj terapiji.

U ovoj bolnici su uglavnom pacijenti iz Beograda, ali ima ih i iz Arilja, Užica, Smedereva, kao i tri bebe iz Novog Pazara stare svega nekoliko dana, rekla je Ostojić za RTS.

Ostojić je navela da je klinička slika koju razvijaju deca u ovom naletu ozbiljnija nego u prethodnom periodu, sličnija slici odraslih.

„Imaju upale pluća, karakterističan nalaz u krvnoj slici, temperaturu i malaksalost. To je češće kod starije dece“, rekla je ona.

Đerlek: Majke i bebe iz Pazara nisu inficirali zdravstveni radnici

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je da su tri bebe iz tog grada i njihove majke, inficirane koronavirusom, odvezene na lečenje u Kliničko bolnički centar „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Đerlek je demantovao navode pojedinih portala i sa društvenih mreža da su bebe i majke zarazili zdravstveni radnici.

„Svi radnici su testirani i niko ko je pozitivan ne radi. Majke i bebe su bile zaražene, zvali smo ministra zdravlja Zlatibora Lončara, obezbedjeno je mesto za njih u KBC ‘Dragiša Mišović’ i hitno su transportovane“, rekao je Đerlek, javlja Beta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.