Klan Kosova: Svećlja optužuje „srpske paralelne strukture na Severu“ za napad na Elektrokosmet

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja (Xhelal Sveçla), potvrdio je da je zgrada kompanije Elektrokosmet u severnom delu Mitrovice sinoć napadnuta eksplozivnom napravom. Istovremeno, on je optužio „srpske paralelne strukture“ za tu akciju, kako je rekao, u cilju da izvrše pritisak na kompaniju.

Svećlja je dodao da u napadu niko nije povređen, te da ima samo materijalne štete.

„Slučaj istražuju nadležni organi za sprovođenje zakona“, rekao je Svećlja, prenosi Klan Kosova.

KoSSev: Da je eksploziju koja je sinoć oko 22.40 odjeknula u Kosovskoj Mitrovici izazvao ljudski faktor, odnosno da je na zgradu Elektrokosmeta bačena ručna bomba, prethodno je za KoSSev potvrdio zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Besim Hoti.

Prema njegovim rečima, sinoć se jeste prvobitno sumnjalo da je do eksplozije došlo usled neuravnoteženog napona, što su istražitelji danas opovrgnuli.

„Ispostavilo se ipak da je bačena ručna bomba, koja je korišćena da bi se nanela šteta ovde. Počinioci su za sada nepoznati“, kaže Hoti.

Pokrenut je i slučaj o više krivičnih dela kao što su izazivanje opšte opasnosti i korišćenje opasnih sredstava.

Hoti je takođe naveo da u eksploziji nije bilo povređenih, ali da je nanešena materijalna šteta na automobilima koji su sinoć bili parkirani u blizini zgrade Elektrodistribucije.

Podsetimo, u trenutku snažne eksplozije sinoć je u severnom delu Mitrovice nestala struja, nakon čega je policija izašla na teren odnosno kod zgrade Elektrokosmeta.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.