Policija potvrdila: Na EPS sinoć bačena eksplozivna naprava, bez povređenih, oštećeni automobili

Kosovska policija hitna pomoć
FOTO: KoSSev

Eksplozija koja se začula sinoć u Kosovskoj Mitrovici izazvana je ljudskim faktorom, odnosno na zgradu Elektrodistribucije bačena je eksplozivna naprava, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Besim Hoti.

Prema njegovim rečima, sinoć se jeste prvobitno sumnjalo da je do eksplozije došlo usled neuravnoteženog napona, što su istražitelji danas opovrgnuli.

„Ispostavilo se ipak da je bačena ručna bomba, koja je korišćena da bi se nanela šteta ovde. Počinioci su za sada nepoznati“, kaže Hoti.

Dodaje da uviđaj i dalje traje, a zbog loših vremenskih uslova sinoć.

Pokrenut je i slučaj o više krivičnih dela kao što su izazivanje opšte opasnosti i korišćenje opasnih sredstava.

Hoti ujedno precizira da u eksploziji nije bilo povređenih, ali da je nanešena materijalna šteta na automobilima koji su sinoć bili parkirani u blizini zgrade Elektrodistribucije.

Podsetimo, snažna eksplozija začula se sinoć oko 22.40 u severnom delu Kosovske Mitrovice, a u istom trenutku je u gradu nestala struja.

Policija je usled detonacije izašla na lice mesta, odnosno kod zgrade Elektrodistribucije, a nakon prvobitne sumnje, da je usled neuravnoteženog napona došlo do varničenja na trafou.

Izlaskom na teren posumnjali su ipak da je reč o namernom incidentu, odnosno da je korišćena eksplozivna naprava, zbog čega je trebalo da bude odlučeno da li će se aktivirati EOD tim.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.