Klan Kosova pred koncert Riblje Čorbe u Leposaviću: Poznati su po uvredljivoj retorici prema Albancima

Riblja Čorba
FOTO: Unija mladih Leposavić

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Očekuje se da će u Leposaviću u četvrtak nastupiti srpski rok bend „Riblja Čorba.

Vlada Kosova nema stav o ovom koncertu, niti bilo kakav komentar ili odgovor o tome da li je Riblja Čorba dobila dozvolu da dođe na ovaj događaj.

Dolazak u najseverniju opštinu Republike najavio je vođa grupe, Bora Đorđević, prenosi Klan Kosova.

Đorđević je zajedno sa grupom poznat po uvredljivoj i mrskoj retorici prema Albancima i Kosovu.

„Izbori koji se tamo održavaju u osnovi legalizuju državu Kosovo. Ta država je izmišljena, ta država je fabrikovana. Ne mešam se u tamošnje poslove jer ne živim na Kosovu. Stav moje stranke je ispravan. Ne bi trebalo da se izlazi na izbore, jer se tako legalizuje albanska država“, rekao je Đorđević 2013. godine.

Rok festival u Leposaviću, prema saopštenju, organizuje opština, a podršku daje Ministarstvo kulture, ali beogradsko, a ne prištinsko.

Ova grupa je održala koncert na Kosovu 2013. godine, 28. avgusta u Gračanici.

KoSSev: Bora Čorba drugi je po redu poznati srpski muzičar koji je u ovom mesecu označen u lošem svetlu od strane prištinskih medija.

Protiv Gorana Bregovića, sve do nedavno je vršena snažna negativna medijska i javna kampanja, a usled najave da će nastupiti na festivalu piva u Korči, u Albaniji.

Njegovom dolasku su se snažno usprotivili pre svega na Kosovu, optuživan je da je bio „inspirator masakra na Kosovu“, „idol ubilačke srpske vojske tokom ratova u EX YU“.

Pokrenuta je i onlajn peticija protiv njegovog dolaska i protest u Korči kojem su prisustvovale ukupno četiri osobe.

Bregović će međutim, nastupiti na ovom festivalu 22. avgusta u 21 čas, potvrđeno je juče na njegovom zvaničnom sajtu, kao i na sajtu festivala.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.