Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Srbi iz Leposavića i Zubinog potoka i dalje mirno protestuju, uprkos kiši koja je povremeno padala.

Dok kisnu i ćute da li kada pomisle ko im je ovo sve napravio i ko je za sve ovo kriv? Da li se kada sete onog ko je preneo razgovore na najviši nivo, jer je samoživi narcisoidni pozer koji hoće da se za sve pita, a zapostavio razgovore o životnim pitanjima? Da li se sete onih koji su u tehničkim razgovorima učestvovali a naša životna pitanja ih se ne tiču? Onih nekih iz Beograda koji ovde ne žive i onih drugih koji su nad nama na silu uspostavili vlast ali su kao privilegovani od Beograda profitirali na našoj nesreći, obezbedili nekretnine po Srbiji, preneli tamo prebivalište, dobili bezvizne pasoše itd. pa ih se život običnih ljudi isto ne tiče. Da li se sete da se Aleksandar Vučić sa reciprocitetom saglasio kao i sa ukidanjem srpskih tablica gradova na Kosovu ali ne sme to da sprovede u delo zbog dolazećih izbora pa se po ceo dan junači pred kamerama na režimskim medijima u Srbiji? Da li se sete Srpske liste koja je zakrištala “Vučiću pomagaj”, pozatvarala institucije, preduzeća i restorane i proterala ih na punktove? Znam da znaju i tu su pravu da policijske snage na ovaj način upotrebljene nisu bile neminovne i da je Priština, uz prećutnu saglasnost međunarodnih misija, prevršila svaku meru zbog Kurtijevog populizma pred lokalne izbore. Ali uzgred treba da promisle i o ovima “našima”… Dok ćute i kisnu.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić rekao je povodom poslednjih dešavanja na Kosovu da je pravo pitanje da li Evropska unija misli da je Briselski sporazum iz 2013. godine aktuelan ili nije, poručivši da Srbija neće dozvoliti da se desi etničko čišćenje Srba na Kosovu. “Oni žele da vide kako će se reagovati na primenu sile i da li će im to proći. Siguran sam da u njihovim glavama ima jos mnogo mogućih akcija i incidenata koje mogu da učine. Predsednik Aleksandar Vučić je bio jasan – obaveza KFOR-a, odnosno NATO-a, koji čini okosnicu KFOR-a, je da garantuje bezbednost u skladu sa rezolucijom 1244. Mi ih javno upozoravamo da Srbija neće dozvoliti da se ponovi etničko ciscenje Srba sa Kosova.

Umesto da ućuti zbog svega što je potpisao, što nam je more problema napravio i da već zbog toga izleti sa funkcije i politike uopšte on priča o etničkom čišćenju koje nikome ne pada na pamet osim njega i vrhovnom komandantu mu kao da to priželjkuju pa da se pažnja sa katastrofe u koju nas godinama uvlače skrene u drugom pravcu i da se dok se mi o jadu budemo bavili oni na medijima busaju u prsa i laju na sve i svakoga što već 30 godina samo i rade.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.