KFOR sanira put do manastira Visoki Dečani

Gradonačelnik Dečana, Rasim Seljmanaj i iguman manastira Visoki Dečani, otac Sava Janjić, potpisali su "sporazum za sanaciju turističkog puta koji vodi do manastira", saopšteno je danas iz KFOR-a. Radovi će se izvoditi u specijalnoj zaštićenoj zoni između pravoslavnog groblja i nedavno otvorenog pontonskog mosta na reci Bistrici. Iz KFOR-a, međutim, nisu saopšteni detalji o tome kada će se i započeti sa sanacijom puta.

"Ovaj sporazum, koji ima veliku podršku komandanta KFOR-a general-majora Frančeska Paola Filjuoloa je potvrda duha saradnje između opštine Dečani i manastira, kao i njihove spremnosti da rade na razvoju ovog područja i kako bi olakšali život u zajednici," navodi se u saopštenju iz KFOR-a.

Iz pres službe KFOR-a podsećaju i da je ovaj sporazum usledio nakon potpisivanja ranijeg sporazuma o izgradnji pontonskog mosta. Pontonski most u blizini manastira Dečani je svečano otvoren 15. jula, a dva meseca nakon što je i potpisan sporazum o njegovoj izgradnji. 

Odlazeći komandant KFOR-a je danas boravio u oproštajnoj poseti manastiru Visoki Dečani, a fotografije ove posete objavio je iguman manastira Sava Janjić na svom Fejsbuk profilu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.