Još jedan kosovski Albanac ubijen u Siriji: ISIS-u se pridružio iz Nemačke

Dvadesetogodišnji kosovski Albanaca, Fljurim Zenuni, poreklom iz sela Kuk, u opštini Dragaš, inače i nemački državljanin, poginuo je u Siriji boreći se za ISIS, piše danas portal Zeri. Zenuni je živeo u Nemačkoj sa svojom porodicom, gde se i dogodila "njegova radikalizacija" i odakle se pridružio ISIS-u. 

"Fljurim je živeo u Nemačkoj sa svojim roditeljima i bratom, koji je stariji od njega i njegova radikalizacija se dogodila u Nemačkoj. Zeri saznaje da se Zenuni pridružio ISIS-u iz Nemačke," navodi ovaj prištinski portal i dodaje da je njegova porodica dan ranije obavestila rođake o smrti Zenunija. 

Pročitajte još: 

Valdet Gashi – šampion u kikboksu sa Kosova poginuo u Siriji​

Kosovski Albanac Fatljum Šaljaku jedan od bombaša samoubica u Ramadi

Ljavdrim Muhadžeri ručnim bacačem gađa živu metu?

Kosovski Albanac poginuo u samoubilačkom napadu u Iraku ubivši 36 kurdskih vojnika

Kako je dečak sa Kosova postao bombaš-samoubica?

Zeri podseća i da nije poznato, međutim, koliko je "kosovara iz dijaspore" koji su se "pridružili ISIS-u, kao što je slučaj sa Fljamurijem", a da je prema procenama oko 300 lica sa Kosova učestvovalo u ratu u Siriji i Iraku, među kojima je bilo i žena i dece. 

Zenuni, međutim, nije jedini kosovski Albanac koji je živeo u inostranstvu, pridružio se ISIS-u i stradao u borbama. Tako je pre Zenunija, boreći se za ISIS poginuo kik bokser, Valjdet Gaši, koji je živeo u Švajcarskoj, a pre njega dvadesetogodišnji Fatljum Šaljaku, iz Londona, koji je bio i jedan od šest ISIS-ovih bombaša samoubica koji su učestvovali u napadu zgrade vlade u Iraku u Ramadi sredinom maja. Šaljaku je bio treći po redu kosovski Albanac koji je kao pripadnika ISIS-a poginuo u samoubilačkim bombaškim napadima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.