KFOR: Poljska dostavila medicinsku pomoć i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu

Poljski kontignet Kfora
Foto: KFOR

Poljski vojni kontingent KFOR-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora NATO saveznika na pandemiju COVID-19, saopštili su iz KFOR-a.

Ova isporuka predstavlja donaciju od strane kancelarije predsednika Poljske, a uključuje 50.000 maski za lice i 1.000 litara dezinfekcione tečnosti.

Vojnici 25-te vazduhoplovne konjičke brigade Poljske, deo KFOR Regionalne komande Istok, raspodeli su ovu pomoć Univerzitetskom kliničkom centru Prištine i Medicinskom centru u Štrpcu.

Prva je glavna medicinska ustanova na Kosovu, dok Medicinski centar u Štrpcu pruža pomoć za gotovo 14.000 građana iz srpske i albanske zajednice i imao je dugoročnu saradnju sa poljskim timom za vezu i monitoring koji je tamo stacioniran.

Obe ustanove igraju važnu ulogu u pružanju zdravstvene zaštite, dodaju iz KFOR-a.

KFOR je pružio logističku podršku za istovar i distribuciju doniranih zaliha, zaključuje se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.