KFOR: Druga donacija opreme za ličnu zaštitu

Foto: KFOR

Timovi za vezu i nadgledanje KFOR-a, zajedno sa timovima za civilnu i vojnu saradnju, donirali su opremu za ličnu zaštitu institucijama i zajednicama u Peći, Dečanima, Mališevu, Đakovici, Prizrenu, Vučitrnu, Zvečanu, Kamenici, Srbici, Podujevu, Kosovo Polju, Lipljanu, Novom Brdu, Gnijanu, Vitini i Uroševcu.

Nakon prve donacije koja je sprovedena tokom aprila, vojnici KFOR-a ponovo su uručili hiljade maski i štitnika za lice, rukavice, infracrvene beskontaktne termometre, izolacionu odeću i antiseptičke uređaje za čišćenje ruku. Ovu drugu inicijativu je takođe finansirao NATO, navodi se u saopštenju KFOR-a.

„Od početka vanredne situacije u vezi sa COVID-19, saradnja sa ministarstvima zdravlja i unutrašnjih poslova bila je veoma efikasna. KFOR je posvećen pružanju pomoći medicinskom i policijskom osoblju koje svaki dan radi na liniji fronta protiv COVID-19 u korist svih građana Kosova“, naglasio je komandant KFOR-a general-major, Mikele Risi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.