Kancelarija za KiM pozvala građane da se prijave za vakcinaciju

Foto: Shutterstock

Kancelarija za KiM pozvala je danas građane sa teritorije KiM da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa. Prijave građani treba da izvrše u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama.

Kancelarija za KiM navodi da je autobuski prevoz s ciljem vakcinacije i revakcinacije građana, a uz pratnju zdravstvenih radnika, besplatan.

Preciziraju da je za imunizaciju moguće doći i sopstvenim prevozom, ali i da je u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu.

Građani sa teritorije KiM već duže od mesec dana vakcinišu se na teritoriji centralne Srbije na tri izdvojena punkta. Oni iz opština na Severu to rade u Raški, a oni južno od Ibra u Kuršumliji i Bujanovcu.

Prema podacima Kancelarije za KiM, do sada je vakcinisano više od 10.000 ljudi sa Kosova, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana.

Više o tome u:

Kuršumlija: Nastavlja se proces vakcinacije stanovništva sa Kosova

Kuršumlija: U Domu zdravlja ove i naredne nedelje vakcinacija građana sa KiM

Bujanovačke: Srbi i Albanci iz Pomoravlja zajedno na vakcinaciji u Bujanovcu

Gradonačelnik Bujanovca negira da se Albanci sa Kosova vakcinišu u ovom gradu



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.