Kancelarija za KiM ponudila pomoć opljačkanoj baka Ljubinki

Foto: RTV Puls

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, razgovarao je danas sa 70-godišnjom Ljubinkom Jovanović iz sela Mogila u opštini Kosovska Vitina, kojoj je u noći između 4. i 5. februara obijena i opljačkana porodična kuća.

U poslednjih mesec dana, ovo je drugi put da se ovaj dom našao na meti razbojnika.

Kancelarija za KiM, kao i Petar Petković lično, pružili su podršku i ponudili joj pomoć.

Prema dogovoru, ova kancelarija će se angažovati da joj se sanira nastala šteta na kući i dodatno renovira sprat.

Osim toga, Kancelarija iz opštine Kosovska Vitina zatražiće od predstavnika kosovske policije da se lica koja su počinila ovo delo privedu pravdi.

Baka Ljubinka, koja je nedavno ostala bez supruga, u razgovoru je prenela Petkoviću da od 1999. godine trpi različite napade i provokacije, ali da je uprkos tome odlučna da porodično imanje ne napušta i da ostane na KiM.

Kako je juče javila RTV Puls, i krajem prošle godine, imovina Jovanovića je bila na meti provalnika. Tačnije, 25. decembra zapaljen je pomoćni objekat i plevnja, a kuća obijena. Počinioci napada ni ovaj put nisu poznati. Policija je izvršila uviđaj, ali do sada nije rasvetljen nijedan slučaj.

“Hoće da me proteraju. Neću ja odavde da idem nigde. Ovde sam se rodila, ovde ima da umrem. Da prodamo, nećemo nikad, verujte”, kaže za Puls baka Ljubinka, zabrinuta što niko ne može da joj garantuje bezbednost.

U Mogili danas živi još sedamdesetak srpskih porodica sa oko 200 Srba. Pre rata bilo ih je duplo više.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.