Kancelarija za KiM: Pomoć od 60 evra za nezaposlene ne odnosi se na građane sa KiM, jer primaju 200+100

30 evra evri pare
Foto: KoSSev

Pomoć iz budžeta Srbije za nezaposlene od 60 evra koji se nalaze u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ne odnosi se na građane sa Kosova i Metohije, zato što oni ostvaraju pravo po drugom osnovu a u pitanju je paket od 100 evra, odnosno 200 za nezaposlene, rečeno je za KoSSev u Kancelariji za KiM.

Proteklih dana našem portalu stizali su brojni upiti građana sa KiM o tome da li se pomoć od 60 evra odnosi i na njih.

Iz ove Kancelarije međutim, danas potvrđuju, da oni nisu odgovorni za ovaj paket mera, već da su radili na organizovanju isplate za sve građane sa KiM od 100 evra, odnosno 200 evra za nezaposlene.

„Paket u koji smo mi bili uključeni ticao se naših građana na KiM i uključivao je paket 200+100 evra“, rekli su u Kancelariji.

Ujedno su nas uputili da se o pomoći od 60 evra za nezaposlene obratimo Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i Ministarstva finansija kojima smo se još juče obratili, nisu stigli odgovori do objavljivanja ove vesti.

Međutim, srpski ministar finansija, Siniša Mali, najavio je još marta meseca da je u trećem paketu pomoći privredi i građanima od dve milijarde evra, odlučeno da novina bude i jednokratna isplata nezaposlenim licima u iznosu od 60 evra, dok se građanima sa KiM u sklopu drugog paketa isplaćuje 100 evra, odnosno 200 za nezaposlene.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.