Kancelarija za KiM o privođenju Srbina iz Leška koji se protivio dolasku Rašićevog savetnika: Nikada Srbi neće prihvatiti Kurtijev jaram

Foto: Kancelaija za KiM
Foto: Kancelaija za KiM

„Današnjim privođenjem Srbina iz Leposavića V.N, koji je iskazao svoje neslaganje sa Кurtijevim okupatorima, nelegitimnim i lažnim namesnicima, još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda, ali i novi pokušaj uvođenja verbalnog delikta na Кosovu i Metohiji“, Kancelarija za KiM osudila je jutrošnje privođenje stanovnika Leška.

Kosovska policija uhapsila je danas Srbina iz Leška V.N. On je jedan u grupi Srba koji su ove srede protestovali ispred opštinske zgrade u Leposaviću protiv dolaska zamenika kosovskog ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovića. V.N. je uhapšen na osnovu prijave Radomirovića, koju je 17. avgusta podneo protiv njega za navodne pretnje. Određeno mu je i 48-časovno zadržavanje do izlaska sutra pred sudiju, koji će odlučiti o njegovoj daljoj sudbini.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju privedenom Virijeviću obezbedila je besplatnu pravnu pomoć i advokata, a o njegovim slučaju će obavestiti i međunarodne predstavnike.

„Кada vlasti u Prištini na čelu sa Кurtijem ne mogu da nateraju Srbe da prihvate njegove lažne gradonačelnike i poltrone iz Prištine, tada silom i hapšenjima žele da se osvete nelojalnim Srbima“, tvrdi vladina Kancelarija.

Napominju da će se Srbi, koji „nikada neće prihvatiti Кurtijev jaram“ suprotstavljati nenasilnim metodama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.