Kancelarija PIK-a u Severnoj Mitrovici danas počela sa radom

Danas je u Severnoj Mitrovici počela sa radom Kancelarija Policijskog inspektorata Kosova (PIK), saopšteno je iz ovog inspektorata. Kancelarija se nalazi u ulici Kralja Petra I, na drugom spratu zgrade u kojoj se nalazi Rajfajzen banka. Ovo je treća Kancelarija PIK-a otvorena ove godine. Prve dve otvorene su u Gnjilanu i Prizrenu.

Izvršni direktor PIK-a, Fitim Šišani, pozvao je građane da, u cilju, kako je rekao, ostvarivanja svojih prava, koriste usluge ove kancelarije.

"Prisustvo PIK-a bliže građanima znači podršku za ostvarivanje prava, dok prisustvo u neposrednoj blizini policije znači jačanje podrške i integriteta, kao i povećanje kredibiliteta policije Kosova," rekao je Šišani.

Iz Policijskog inspektorata Kosova još jednom zahvaljuju pomoćniku ministra Kosovske policije, Milanu Radojeviću i gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću "na posvećenosti i podršci u otvaranju Kancelarije PIK-a u Severnoj Mitrovici, kao nadzornog organa Kosovske policije."

Kancelarija PIK-a u Severnoj Mitrovici biće otvorena svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, a ceremonija zvaničnog otvaranja, kako je saopšteno iz PIK-a, biće održana nakon novogodišnjih praznika.

Policijski inspektorat Kosova osnovan je kao izvršni organ kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova. Na čelu Ispektorata je izvršni načelnik. Uz službenika za inspekciju, tu su i civilni službenici, nezavisni od Kosovske policijske službe.

Ovi službenici imaju nadležnost da vrše inspekciju policijskih stanica. Oni prikupljaju podatke o načinu obavljanja zadataka, istražuju disciplinske žalbe a, kada je neophodno, oduzimaju i policijska dokumenta.

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.