Đurić: Formiranje ZSO najvažnije u 2016. godini

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da će u narednoj godini najvažnije aktivnosti biti formiranje Zajednice srpskih opština.

"U predstojećoj godini Zajednica srpskih opština mora da postane stvarnost i efikasan politički, socijalni i infrastrukturni servis građana Srbije na Kosovu i Metohiji," rekao je Đurić u Palati "Srbija" gde je predstavio rezultate Kancelarije za KiM u tekućoj godini i planove za narednu.

Đurić je ocenio da će Zajednica srpskih opština rešiti problem funkcionisanja srpskih institucija na Kosovu i stvoriti uslove za opstanak tamošnje srpske zajednice.

On je najavio i racionalizaciju trošenja budžetskih sredstava Srbije za korisnike na Kosovu, a precizirao je da je reč o takozvanom kosovskom dodatku i nadoknadama za radno neangažovane.

Kako je rekao, cilj je da sredstva dobiju oni koji stvarno žive na Kosovu i Metohiji, a ne oni koji "i čitavu deceniju" tamo nisu kročili.

B92/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.