Kallxo: Pod istragom policajci osumnjičeni da su ušli na plantažu marihuane u Izvoru bez naloga

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

PIK je pokrenuo novu istragu po naredbama Osnovnog tužilaštva u Mitrovici protiv više policijskih službenika u vezi sa upadom i radnjama službenih lica 23. maja godine, kada je izvršena akcija u selu Izvor u opštini Zvečan.

Nakon akcije, uhapšen je policajac zbog oštećenja sigurnosnih kamera na lokaciji narkolaboratorije u Izvoru.

Uhapšeni policijski službenik osumnjičen je za tri krivična dela – „Zloupotreba službenog položaja, pružanje pomoći i prikrivanje dokaza“.

Kallxo saznaje da se nakon proširenja istrage, na osnovu analize slučaja u koordinaciji sa mitrovačkim tužilaštvom, za ista krivična dela istražuju i drugi policijski službenici drugih jedinica.

Istražne radnje PIK-a se preduzimaju protiv policijskih službenika pogranične, forenzičke i  jedinice za borbu protiv narkotika.

Mitrovačko tužilaštvo naložilo je PIK-u da ispita postupanje pojedinih policajaca, odnosno zbog čega su tog dana bili tamo.

Za neke policajce sumnja se da su otišli u laboratoriju iako nisu učestvovali u akciji i ušli bez naloga mitrovačkog suda.

PIK je za Kallxo potvrdio da su započeli razgovore sa policajcima i njihovu istragu, ali nisu dali više detalja jer se slučaj istražuje.

„Pozivajući se na Vaš zahtev, u ovoj fazi istrage PIK potvrđuje da uz ovlašćenje i koordinaciju sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici sprovodimo istragu u vezi sa ovim slučajem. Istražne radnje istražitelja PIK-a, između ostalih, uključivale su i razgovor sa nekoliko policajaca različitih policijskih jedinica. Zbog integriteta istrage u ovoj fazi, ne mogu se dati dodatni detalji za ovaj slučaj“, kaže se u odgovoru Kosovskog policijskog inspektorata za Kallxo.

Između ostalih, oružjem su napadnuti kosovski policajci i carinici na početku akcije u selu Izvor u opštini Zvečan.

„Dok su policijske jedinice dežurale, nepoznati osumnjičeni su pucali na policijske službenike. Kao materijalni dokaz, na licu mesta je pronađeno i oduzeto 26 metaka za vatreno oružje. Povređenih nije bilo“, navodi se u policijskom izveštaju, u kome se potom objašnjava da su policijske jedinice prilikom kontrole otkrile laboratoriju za preradu marihuane.

Policijske jedinice su prilikom kontrole objekta u izgradnji, u vlasništvu muškarca / Srbina, pronašle i uništile 9,084 komada sumnjivog opojnog bilja. Pretresom kuće pronađeno je i oduzeto 4 kilograma sumnjive opojne supstance tipa marihuana i lovačka puška“, navodi se u policijskom saopštenju od 23. maja.

Povezane vesti.

Posle otkrivanja plantaže marihuane uhapšen policajac iz Severne Mitrovice, sumnjiči se da je oštetio nadzorne kamere

Kanabis iz Izvora već na lomači, Svećlja tvrdi i da je plantaža vredela 6 miliona €

Nova laboratorija narkotika na Severu, ovaj put kod Banjske

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.