Kallxo: Opština Zubin Potok naručila 100 kosovskih i 100 albanskih zastava

zastava Zubin Potok
FOTO: Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Opština Zubin Potok biće snabdevena sa 100 kosovskih i 100 nacionalnih zastava. Ugovor je potpisan sa kompanijom „BMS SOLUTIONS L.L.C.“ u vrednosti od 990 evra.

Prema zahtevu opštine, očekuje se da bude isporučeno 100 kosovskih zastava veličine 90×150 sa drvenim držačima, 100 nacionalnih zastava 90×150 sa drvenim držačima, dva kvalitetna metalna držača za protokolarne zastave i dve zastave za metalne držače.

Tender je raspisan kroz proceduru minimalne vrednosti, dok je kriterijum za dodelu tendera bila najniža cena.

Na osnovu podataka iz obaveštenja o potpisivanju ugovora, na ovaj tender se javila samo jedna kompanija koja je pobedila na ovom tenderu.

Opštinu Zubin Potok od kraja maja predvodi Izmir Zećiri (Zeqiri) iz Demokratske partije Kosova, koji je pobedio na izborima u aprilu 2023. održanim u četiri opštine sa srpskom većinom na Severu.

Ovi izbori doneli su tenzije u tri opštine sa srpskom većinom na Severu Kosova – u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću. Građani su se protivili uvođenju novih albanskih gradonačelnika u opštinske objekte.

Zećiri i njegov saborac, predsednik opštine Zvečan, Iljir (Ilir) Peci, odlučili su da svoje dužnosti gradonačelnika obavljaju u alternativnim objektima.

Sa druge strane, gradonačelnik Leposavića, Ljuljzim (Lulëzim) Hetemi iz stranke Pokret Samoopredeljenje, nalazi se u opštinskom objektu, odakle nije otišao od maja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.