Vučić najavljuje težu situaciju na KIM, Srba neće da se odrekne i da ih napada jer zna kroz šta prolaze

„Nećemo se odreći Kosova i Srba“ – poruka je najviših predstavnika Srpske napredne stranke koja se mogla čuti na današnjem skupu ove stranke u Beogradu u Areni.

„Kosovo i Metohija će ostati sastavni deo Srbije dokle god mi vodimo politiku“, kazao je Aleksandar Šapić.

Predsednik stranke, Miloš Vučević, u sličnom tonu poručio je da se SNS nikada i ni po koju cenu neće odreći Kosova i srpskog naroda.

Nakon govora drugih političara, doktora, glumaca, okupljenima se u prepunoj areni u Beogradu obratio srpski predsednik, kao „hedlajner“ koji je i zatvorio skup.

Osim što se hvalio izgrađenim putevima, bolnicama i stanju u državnom budžetu, upoređujući ga sa onim što je zatekao kada je preuzeo vlast, Vučić je kritikovao opoziciju i govorio o Kosovu.

Započeo je sa onom standardnom – „biće veliki pritisci oko Kosova i Metohije“.

Potom je glasače SNS-a podsetio na dešavanja u Banjskoj 24. septembra, odnosno, kako je kazao:

„Na nešto na šta ne bih želeo nikog da podsećam zbog tragedije koja je pogodila i Srbe i Albance“.

Temu Kosova je povezao sa opozicijom u Beogradu, te je kazao:

„Samo se setite kako su svi reagovali na političkoj sceni Srbije. U jednom danu zaboravili su kroz šta su Srbi prolazili, u jednom danu okrenuli su leđa srpskom rodu, i krenuli da optužuju srpskog predsednika“, rekao je Vučić.

Ne zaboravite samo da u svakom teškom trenutku jedino što znaju je to da optužuju Srbiju

I dok danas kritikuje opoziciju zbog toga što, kako kaže, optužuje „srpskog predsednika“, Vučić je pre šest dana rekao da bismo posle dešavanja 24. septembra „odavno zapalili Banjsku da smo ih slušali“.

Osim velikih pritiska, srpski predsednik ujedno najavljuje još težu situaciju na Kosovu.

„Teški su trenuci na KiM, a biće, sasvim sam siguran, verovatno još težih. Ali mi od svog naroda nikada nećemo da odustanemo i nikada im nećemo okrenuti leđa“, kazao je Vučić.

Pozdravlja „braću i sestre“ na KiM-u, te im poručuje:

„Uvek i u najtežim uslovima i okolnostima bićemo uz njih i nećemo da ih se odričemo i napadamo nikada ni za šta, jer znamo kroz šta prolaze, kroz kakve muke“, kazao je Vučić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.